- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Hrvatski grad otkazao Šerbedžijin koncert zbog „žrtava Vukovara“, glumac reagovao

© Sputnik / Aleksandra MrkićRade Šerbedžija
Rade Šerbedžija - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
Pratite nas
Glumac i muzičar Rade Šerbedžija trebalo je da održi koncert u Vinkovcima, 15. novembra, međutim, nastup je otkazan „zbog osetljivosti tematskih manifestacija te nedelje“, kako su objasnili nadležni. Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je da je koncert otkazan jer je trebalo da bude održan u nedelji kad se „odaje počast žrtvama Vukovara“.
Šerbedžija je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu napisao da se radi o „čistom politikanstvu“, te je dodao da se uopšte ne slaže sa odlukom gradskih vlasti.
„Pre mesec dana zvali su me organizatori Filmskog festivala glumca iz Vinkovaca da povodom zatvaranja festivala i dodele nagrada 15. 11. održim koncert u pozorištu „Joze Ivakića“. Ja sam, naravno, pristao, jer Vinkovci su moj grad u kome sam odrastao i koji u mom životu imaju uvek posebno mesto i značaj. Iako je moj koncert, čim je najavljen, bio odmah i rasprodat, zbog, kako su mi organizatori rekli, velikog interesa posebno mlade publike u Vinkovcima, juče mi je javljeno da je koncert otkazan. Gradske vlasti su objasnile da se koncert otkazuje zbog osetljivosti tematskih manifestacija te nedelje u kojem se koncert trebao održati. Naravno da se ne slažem s takvom odlukom, jer je smatram čistim politikantstvom. Moje pesme propagiraju ljubav, humanizam i blagost i ne mogu nikoga i ništa vređati“, napisao je glumac.
Dodao je da su ga organizatori opet zvali, kako bi pomerili datum održavanja koncerta na šta je Šerbedžija pristao i to samo zbog građana Vinkovaca.
Povodom ovog događaja, oglasio se i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je, takođe, prokomentarisao spornu situaciju.
© Foto : Facebook/Ivan Bosančić/PrintscreenPost gradonačelnika Vinkovaca na Fejsbuku o koncertu Radeta Šerbedžije
Post gradonačelnika Vinkovaca na Fejsbuku o koncertu Radeta Šerbedžije - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
Post gradonačelnika Vinkovaca na Fejsbuku o koncertu Radeta Šerbedžije
On je napisao da je Šerbedžijin koncert planiran u nedelji kada se prisećaju „najveće tragedije hrvatskog naroda u novijoj istoriji“, kada odaju počast žrtvama Vukovara i njihovog kraja, te da navedeni datum koncerta nije primeren, prenosi RTRS.
Rade Šerbedžija - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2021
Šerbedžija: Dobra ideja da Tesla bude na hrvatskoj kovanici
Rade Šerbedžija - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Rade Šerbedžija: U velikoj Evropi naši mali narodi postaju okupirani, a šta će za sto godina /video/
Rade Šerbedžija - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2021
Rade Šerbedžija o napadima na predstavnika Srba u Hrvatskoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala