- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Forbs“: Novi glavni zadatak američke avijacije - uništiti rusku flotu

© Sputnik / Alexandr GalperinRuska flota
Ruska flota - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
Pratite nas
Bombarderi B-1B „Lanser“ američkog ratnog vazduhoplovstva uvežbavaju novi glavni zadatak – uništavanje brodova Baltičke i Crnomorske flote Rusije, piše časopis „Forbs“.
„Dva B-1 mogu na Baltičku flotu da ispale 48 protivbrodskih raketa dugog dometa. To bi moglo da bude dovoljno da potopi celu flotu odjednom i eliminiše glavnu pretnju za brodove Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika u regionu“, ističe se u članku.
Osim toga, kako navodi list, zahvaljujući velikom dometu raketa B-1 mogu da pucaju na ruske brodove u bilo kojoj tački na Crnom moru iz vazdušnog prostora NATO-a.
Avion B-1 „Lanser“ je američki supersonični strateški bombarder sa krilom promenljive zakošenosti. Avion može da obavlja složene zadatke, kao što su lansiranje krstarećih raketa JASSM-ER i LRASM sa bezbedne udaljenosti.
A kako je ruska hipersonična raketa „Cirkon“ promenila način ratovanja saznajte u autorskoj emisiji Ljubinke Milinčić „Moj pogled na Rusiju“:
Američki bombarder B-52H - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2021
Američko ratno vazduhoplovstvo promenilo fokus: Nova naređenja strateškim bombarderima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala