- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Ništa ne očekujem od posete Palmera

© Sputnik / Aleksandar MilačićPredsednik RS Milorad Dodik
Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
Pratite nas
Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da ne očekuje ništa od posete specijalnog izaslanika SAD za izbornu reformu Metjua Palmera, koji je zadužen samo za Izborni zakon, ističući da je to nadležnost koja je oteta od entiteta i među prvima prebačena na nivo BiH.
Dodik je naveo da je ta nadležnost prebačena na nivo BiH u nastojanju da se gradi država, konstatujući da ništa nije izgrađeno i da je sve dovedeno u pitanje.
„Palmer je redukovan samo na jedno pitanje i oko tog jednog pitanja redukovan je više na sam odnos između muslimana i Hrvata da dođu do nekog rešenja. Sa stanovišta izbornog procesa, zakona, možemo da pričamo, sve ostalo je samo deo kurtoazije i ništa više“, rekao je Dodik.
Dodik je kazao da nije predviđeno da u BiH vladaju stranci, nego da vlada Ustav, preneo je RTRS.
„Muslimani su prigrabili neke nadležnosti putem intervencija visokih predstavnika i sudija Ustavnog suda BiH — stranaca i to sada očajno čuvaju. Zato stalno priča da je napad na ustavni poredak sve što vi kažete da nije u skladu sa Ustavom. Za njih je sve ustavno što otmu, a ne ono kako piše“, poručio je Dodik.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala