- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šok – Zvezda pala u Surdulici!

© Foto : FK Crvena zvezda Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su šokantan poraz u Surdulici, pošto ih je savladao do ovog kola pretposlednji na tabeli Radnik rezultatom 2:1.
Zvezda je u zaostalom meču petog kola doživela prvi poraz u novoj sezoni, pa sada ima 32 boda iz 13 odigranih utakmica, te se nalazi pet bodova iza vodećeg Partizana.
Radnik se prvom pobedom u ligi još od 20. avgusta popeo nekoliko pozicija na tabeli i sada zauzima 13. mesto.
Surduličani su odigrali sjajno u prvom poluvremenu i poveli već u 13. minutu golom Spasića, koji je iskoristio centaršut Bogdanovskog.
Zvezda je posle primljenog gola napadala maltene konstantno, ali je najbolju priliku do isteka prvih 45 minuta verovatno imao domaćin.
Ipak, ostalo je 1:0 na velikom odmoru, kada su svi očekivali prelaz „iz keca u dvojku“.
Trener gostiju Dejan Stanković, vidno nezadovoljan viđenim u prvom delu meča, napravio je čak tri izmene i umesto Dionija, Degeneka i Falka ubacio Gajića, Pavkova i Krstičića,
U 52. minutu sudija Simović nije uvažio molbe Zvezdinih fudbalera da dosudi jedanaesterac zbog navodnog igranja rukom, a samo dva minuta kasnije usledio je novi šok.
Posle nove kontre Radnika uspeo je Borjan da odbrani prvi udarac ka svom golu, ali ne i odbitak koji je pokupio Lukić za 2:0.
Za razliku od prethodnog puta kada su primili gol, crveno-beli su momentalno uzvratili.
Već u 57. minutu je El Fardu Ben smanjio prednost rivala posle asistencije Pavkova, a nedugo zatim umalo je bilo 2:2, ali je Ranđelović odbranio pokušaj Kange.
Zvezda je nastavila da napada svim silama ne bi li došla barem do boda, a Radnik je i dalje pretio iz nimalo bezopasnih kontranapada.
Na kraju, međutim, aktuelni šampion Srbije nije imao svoj dan, pa je doživeo šokantan poraz koji bi mogao da značajno utiče na borbu za titulu u Superligi Srbije.
Potrebno je istaći i da je Ivanić u 85. minutu pogodio prečku, dok je mladi golman Stefan Ranđelović odigrao možda i utakmicu karijere, pošto je primio samo jedan gol od ukupno 13 šuteva u okvir sa kojima se suočio.
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Jugoslavija nije verovala u njih, a oni su osvojili svet – na „kraju sveta“ preko Zapadne Nemačke
Bed Blu Bojsi pevali „Srbe ćemo klati“ i „živela NDH“ u srpskom selu u Hrvatskoj
Srbija preko Hrvatske do elitne faze kvalifikacija za EP!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala