Spektakularan video auto-puta od Preljine do Požege: Vijadukti, petlje, krivine, tuneli

© Foto : Jutjub/skrinšot/Javno preduzeće Putevi SrbijeVožnja dronom od Preljine do Požege
Vožnja dronom od Preljine do Požege - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
Pratite nas
Radovi na izgradnji jednog od najvažnijih putnih pravaca u Republici Srbiji, deonici auto-puta E-763 - „Miloš Veliki“ od Preljine do Požega su u punom jeku.
Jedna od najzahtevnijih tačaka na auto-putu, tunel Trbušani, trebalo bi da bude asfaltirana do kraja meseca, a da opremanje bude gotovo od početka pa do sredine decembra, najavljeno je ranije.
"Prva poddeonica, koja je i najvažnija, proteže se od Preljine do buduće petlje Pakovraće. Svi radovi su intenzivirani i počelo je asfaltiranje probnih deonica. Na ovoj poddeonici najznačajniji su objekti počevši od petlje Preljina, tunel Trbušani koji je dugačak 280 metara, a iza tunela je još nekoliko značajnih mostova i petlja u Pakovraću gde će biti buduća naplatna stanica. Na gradilištu se svi radovi paralelno izvode kako bi smo uspeli da do kraja godine završimo sve ono što je obećano", rekao je nedavno Miodrag Poledica, izvršni direktor sektora za strategiju, projektovanje i razvoj JP "Putevi Srbije", saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Dužina deonice od Preljine do Požege iznosi 30,9 kilometara i izuzetno je kompleksna jer skoro trećinu trase čine mostovi i tuneli. Deonica Preljina–Požega predstavlja deo autoputa Beograd–Južni Jadran kojim se ostvaruje veza između Srbije i Crne Gore. Ona je ključna za povezivanje regiona i za jačanje turističkih i privrednih kapaciteta.
Auto-put Bar-Boljare na deonici od Podgorice do Kolašina - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
EKONOMIJA
Do Podgorice uskoro 120 na sat: Auto-put do Kolašina u novom ruhu - asfalt, trake, prva vožnja
Radovi na mostu preko Save kod Šapca - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
SRBIJA
Investicioni bum u gradu na severozapadu Srbije: „Slobodna zona“, auto-put i Sava
Deo trase auto-puta od Požege do Boljara - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Od Požege do Boljara: Ovako će izgledati najzahtevniji auto-put u Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala