Šef kineske diplomatije stiže u posetu Srbiji

© Tanjug / ZORAN ZESTICZastave Kine i Srbije
Zastave Kine i Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
Pratite nas
Kineski državni savetnik i ministar spoljnih poslova Vang Ji ćeod danas do petka posetiti više evropskih zemalja uključujući Srbiju.
Kako je precizirao portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Vang Venbin, Vang će od 27. do 29. oktobra posetiti Grčku, Srbiju, Albaniju i Italiju.
On je rekao da su Grčka, Srbija, Albanija i Italija važni partneri Kine u Evropi i da Kina ima duboko tradicionalno prijateljstvo sa četiri zemlje, blisku saradnju u različitim oblastima i plodnu saradnju u zajedničkoj izgradnji „Pojasa i puta".
Poseta državnog savetnika i ministra spoljnih poslova Vang Jia u potpunosti pokazuje pozitivnu volju Kine da konsoliduje bilateralno prijateljstvo sa četiri zemlje, te da produbi saradnju između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, kao i da promoviše zdrav i stabilan razvoj odnosa između Kine i EU, preneo je Međunarodni kineski radio.
"Kina je voljna da sarađuje sa četiri zemlje na promovisanju kontinuiranog unapređenja bilateralnih odnosa, pružanju većeg podsticaja saradnji Kine i zemalja centralne i istočne Evrope i razvoju odnosa Kine i EU i ubrizgavanju pozitivne energije u odbranu multilateralizma i međunarodne pravičnosti i pravde", naglasio je kineski portparol, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala