Prvo širenje „Poštanske štedionice“ van granica Srbije

© Foto : Jutjub/RTRS vijestiProtest u Banjaluci
Protest u Banjaluci - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
Pratite nas
Banka „Poštanska štedionica“ potpisala je danas ugovor o kupovini „Komercijalne banke a.d. Banjaluka“ i tom prilikom je istaknuto da to preuzimanje predstavlja stvaranje svojevrsnog "finansijskog auto-puta" između Srbije i Republike Srpske.
Ugovor su potpisali predsednik IO „Poštanske štedionice“ Bojan Kekić i predsednik IO „Komercijalne banke Beograd“ Vlastimir Vuković.
U izjavi posle potpisivanja Kekić je ocenio da je kupovina ove banke stvaranje svojevrsnog "finansijskog auto-puta" između Srbije i Republike Srpske.
On je naveo da će na ovaj način biti ojačano poverenje koje građani Srpske osećaju prema Srbiji, kao i da će kupovina banke doprineti daljem razvoju korporativnih odnosa dveju privreda.
Kekić detalje kupovine danas nije saopštio, jer se čekaju saglasnosti regulatora, pa će kupovina finalizovana na Banjalučkoj berzi.
Takođe, Kekić je rekao da je zadovoljan ugovorenim detaljima oko kupovine ove banke i istakao da će oni biti javnosti predstavljeni za mesec i po do dva.
Istakao je da je ovo prvo širenje „Poštanske štedionice“ van granica Srbije i dodao da se nada da nije ni poslednje.
Podsećanja radi, slovenačka NLB je krajem prošle godine preuzela „Komercijalnu banku“, a Poštanska štedionica je 100 odsto u vlasništvu države Srbije, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala