- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Izmene Zakona o poljoprivredi u Srbiji, uvodi se elektronski portal za gazdinstva

© Foto : pixabay.comKuća na selu
Kuća na selu - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
Pratite nas
Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju kojim se ta oblast usklađuje sa evropskom regulativom i pored ostalog uvodi elektronski portal — eAgrar.
To je novo softversko rešenje Uprave za agrarna plaćanja, koje će omogućiti efikasnije vođenje Registra poljoprivrednih gazdinstava, a kasnije i efikasnije upravljanje isplata podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
Novo softversko rešenje eAgrar čini elektronski portal preko koga će poljoprivrednici pristupati podacima o svom gazdinstvu — biće im omogućeno podnošenje elektronskih zahteva za upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava, izmena podataka, obnova registracije i brisanje iz Registra, kao i uvezivanje sistema sa svim relevantnim javnim evidencijama i automatsko preuzimanje potrebnih podataka.
Zbog velikog interesovanja građana za javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, na sednici je usvojena izmenjena Uredba o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2021. godinu. Za realizaciju ovog programa Vlada Srbije je opredelila 573.000.000 dinara.
Vlada je usvojila i Odluku da se ustanovi Dan rodne ravnopravnosti, koji će se obeležavati 11. juna svake godine. To je dan kada je Ukazom kneza Mihaila 1842. godine odobreno školovanje žena u Srbiji. Ustanovljenje Dana rodne ravnopravnosti trebalo bi da doprinese podizanju svesti šire javnosti o važnosti rodne ravnopravnosti, kao preduslova za napredak celokupnog društva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala