Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ekipa Hitne pomoći napadnuta nožem u centru Beograda, intervenisala policija

© Sputnik / Lola ĐorđevićVozilo hitne pomoći
Vozilo hitne pomoći - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
Pratite nas
Jutros u pet sati napadnuta je ekipa Hitne pomoći na terenu u Beogradu. Incident se dogodio pošto je tehničar upozorio pacijenta da stavi masku.
Doktorka Ivana Stefanović rekla je za RTS da je ekipa dobila poziv u 4.37, a napad se dogodio oko 5 sati u Ulici Despota Stefana.
"Razlog je što je pacijent kašljao, naš tehničar ga je zamolio da stavi masku, on je rekao da ne veruje u maske i ne veruje u mere, izvadio nož i pošao da ga ubode. Hvala bogu sve se dobro završilo, pozvali smo MUP, koji je intervenisao", navela je Stefanovićeva.
Prema njenim rečima, načelnik je pitao da li je potrebno druga ekipa da se pošalje jer se pacijent žalio na bol u grudima, međutim on je sve odbio.
Stefanovićeva je rekla da su upravo dobili poziv gde pacijent pita ko će njega da odveze u Dom zdravlja da mu se izmeri temperatura, jer nema u kod kuće toplomer.
"Pandemija traje skoro dve godine, minimum je da svi u kući imamo toplomere i da možemo da izmerimo temperaturu u interesu opšteg zdravlja", navela je doktorka.
Stefanovićeva je rekla da je neophodno da izmerite temperaturu i nosite maske kada dođe ekipa Hitne pomoći, bez obzira na uverenja, jer ako se razbole lekari ko će onda pomagati građanima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala