- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Nekima je bilo potrebno da pokažu da skupština nije jedinstvena

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
Pratite nas
Republika Srpska je danas trebalo da pokaže svoj dignitet na pravi način, ali je nekima bilo potrebno da se pokaže da Narodna skupština nije jedinstvena, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik nakon što su poslanici SDS-a i PDP-a napustili posebnu sednicu.
Dodik je naveo da je njima rečeno da nađu načina da ne budu deo većine oko pitanja povrede vitalnog interesa Republike Srpske.
„Onda će biti da Narodna skupština nije podržala srpskog člana Predsedništva BiH, da smo postali slabi i nemoćni. Oni su ovo namerno uradili i nesumnjivo nisu mogli da pretrpe ono što sami govore o sebi“, rekao je Dodik.
Dodik je istakao da koliko bili različiti i posvađani, kada dođu ovakve tačke dnevnog reda, svi poslanici moraju ostati dosledni, jer je to minimum nacionalnog interesa, preneo je portal RTRS.
Podsetimo, U Banjaluci je u toku posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske, a dnevnim redom je predviđeno izjašnjavanje o odlukama i zaključcima Predsedništva BiH usvojenim 18. oktobra, koje je Dodik proglasio štetnim za vitalni interes Republike Srpske.
Poslanici SDS-a i PDP-a su u jednom delu zasedanja napustili skupštinsku salu, nakon što su od početka, između ostalog, imali primedbe što se tiče termina održavanja sednice, pravdajući to nemogućnošću da spreme raspravu.
Na toj sednici Predsedništva, u skladu s ranijim zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, Dodik je glasao protiv svih tačaka dnevnog reda o kojima se tročlano Predsedništvo izjašnjavalo.
Na posebnoj sednici poslanici bi trebalo da se izjasne i o zaključcima o otvaranju kancelarije Ambasade Ruske Federacije u BiH u Banjaluci, kao i Ambasade Azerbejdžana u Sarajevu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala