- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Uspešni manevri fregate „Admiral Grigorovič“: Crno more bezbedno uz sisteme „Bal“ i „Utjos“ /video/

© Sputnik / Vasiliй Batanov / Uđi u bazu fotografijaLansiranje krstareće rakete na morsku metu iz obalskog raketnog sistema "Utjos" tokom taktičkih vojnih vežbi Crnomorske flote na Krimu
Lansiranje krstareće rakete na morsku metu iz obalskog raketnog sistema Utjos tokom taktičkih vojnih vežbi Crnomorske flote na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2021
Pratite nas
Posada fregate „Admiral Grigorovič“ iz sastava Crnomorske flote izvela je tokom manevata istovremeno gađanje raketa iz protivbrodskih sistema „Bal“ i „Utjos“.

„Tokom manevara a posle lansiranja rakete ‘Progres’ iz lansirnih sistema ‘Utjos’ jedinica protivvazdušne odbrane fregate ‘Admiral Grigorovič’ detektovao je i počeo praćenje vazdušnog cilja. Nakon primene protivvazdušnog sistema ‘Štilj’ vazdušni cilj je uspešno uništen na udaljenosti većoj od 40 kilometara“, navodi se u saopštenju Crnomorske flote.

Pored toga, sistem „Bal“ je tokom vežbi uništio borbenu grupu uslovnog protivnika na obalama manje i veće udaljenosti.
U cilju osiguranja bezbednosti morli poligon u akvatoriji Crnog mora je bio zatvoren za plovidbu, za šta je angažovano 20 borbenih i pomoćnih brodova.
Ruski helikopter - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Iznenadna ofanziva — ključ uspeha operacije: Kako Rusija čuva Crno more od „terorista“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala