- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tvrdi da je Isus Hrist: Nova epizoda u žalosnoj sudbini bivšeg NBA igrača

© FSB RF / Uđi u bazu fotografijaHapšenje u Rusiji
Hapšenje u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2021
Pratite nas
Delonte Vest, nekada uspešan NBA igrač, ponovo je uhapšen, ovog puta u pijanom stanju nakon što je tvrdio da je Isus Hrist. Ovo je samo još jedna, sigurno ne poslednja epizoda u životu Amerikanca koji nastavlja da ide iz problema u problem nakon karijere.
Delonte Vest je nakon završetka karijere, tokom koje je igrao za Boston, Klivlend i Dalas, nestao sa mape.
Patike je okačio o obruč 2015. godine, a nakon toga se u javnosti pojavio ne svojom voljom, pošto je uhvaćen na kamerama. Stanje je bilo zabrinjavajuće.
Problemi, međutim, nisu počelo tada, nego mnogo ranije. U izjavi za američke medije je rekao da se celog života bori sa psihičkim problemima, te da je zbog toga bio u dečijoj bolnici.
„Kao dete sam počeo da se sečem i da gutam pilule“, otkrio je 2015. Vest, koji je 2008. saznao da ima bipolarni poremećaj.
Već 2009. je uhapšen u Merilendu kada su policajci u njegovom automobilu pronašli oružje za koje nije imao dozvolu, ali se situacija koliko-toliko smirila dok nije završio karijeru.
U NBA ligi je postigao 4,198 poena, 1,265 skokova i 1,540 asistencija, ali mu to nije donelo život kakav bi nekome drugome.
Tokom prethodnih nekoliko godina Vest je viđen kako tumara ulicama Hjustona bosonog, priča sam sa sobom u rastrojenom stanju nakon ulične tuče u Merilendu, prosi za novac u Dalasu...
U septembru 2020. godine ruka spasa stigla je od vlasnika Dalas Maveriksa Marka Kjubana, koji je prijavio Vesta u rehabilitacioni centar mesec dana kasnije.
Kjuban je nedugo zatim objavio da je Vest „napravio prvi korak ka oporavku“, da bi I-Es-Pi-En u januaru ove godine objavio da nekada 24. pik na NBA draftu radi u rehabilitacionom centru u kojem se oporavljao.
Ipak, došlo je do novog incidenta 19. oktobra ove godine.
Vest je sada uhapšen zato što je, dok je u jednoj ruci imao flašu piva a u drugoj votke, došao do policijske stanice i krenuo da udara na vrata.
Kada su policajci izašli da vide šta se dešava, on je krenuo da ih gnusno vređa uz homofobne povike, a sve se završilo nakon što se Vest predao kada mu je zaprećeno elektrošokerom.
Američki mediji su preneli da je 38-godišnjak iz Vašingtona rekao da je Isus Hrist, te da je bio bolji košarkaš od verovatno dvojice najvećih svih vremena, Lebrona Džejmsa i Majkla Džordadna.
Protiv Vesta je podnesena prijava u tri tačke, te ga očekuje suđenje u novembru.
Neverovatna situacija u Americi – tuča između saigrača /video/
Počinje proces amerikanizacije Evrope – gde je tu Beograd?
Američki mediji ponovo omalovažavaju – koga, ako ne Srbina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala