- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Srbija da odbrani poredak: Opasan korak marginalnih „antifašista“ — u ime „ljudskih prava“

© Ivana AntićProtest u Beogradu protiv kovid propusnica
Protest u Beogradu protiv kovid propusnica - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2021
Pratite nas
Zajedničko za ofanzivne neoliberalne globaliste i marginalne antivaksere je što se i jedni drugi pozivaju na odbranu „ljudskih prava“, a svakog ko im nije po volji nazivaju fašistom.
Tako se, dok se navodno „bore“ protiv nekakve globalne „korona zavere“, anonimni kovid demonstranti, sve pod firmom „vrhunskog patriotizma“, ponašaju upravo po višegodišnjem najekstremnijem mondijalističkom modelu NVO „sejača istine“.
Upravo je i u Srbiji, povodom uvođenja najblaže moguće mere — kovid propusnica u restoranima i kafićima — agresivno podigla glavu „antifašistička“ grupacija koja bi u toj matrici da zavodi red — po kućama.
Dok više od 60 građana Srbije dnevno umre po bolnicama od velike korona pošasti, a bolnice su krcate čak i decom, anonimni skeptici i zaverenici izašli su iz svojih skrivenih naloga po društvenim mrežama i rešili da propovedaju svoju „istinu“ na ulici.
Kako bi upotpunili bizarnost akcije, u nedopustivom maniru, počeli su da se okupljaju i ispred stanova članova Kriznog štaba, da bi ih valjda zastrašili, kako bi im zapretili, kako bi im se uvredljivo iskezili.
Tako su, ispod prozora epidemiologa Predraga Kona, urlali da je on Mengele, fašista, da treba da bude uhapšen i slične idiotluke i gadosti. Nije bolje poruke čuo ni doktor Tiodorović, koga su posetili u Nišu hrabri antivakseri, koje niko i ne primorava da se vakcinišu.
Anarhistička skupina ne samo što se razume najbolje u medicinu, pa između ostalih preparata preporučuju i Pavlovićevu mast ispod nosa kao zaštitu protiv korone, već su očigledno i najveći stručnjaci za ustavno pravo u zemlji.
Ne znaju, na primer, pravne norme i načela ugledni profesori Pravnog fakulteta Kosta Čavoški ili Slobodan Orlović, koji su za Sputnjik jasno objasnili da kovid propusnice nisu neustavne.
Šta je njihova reč, njihovo iskustvo i njihov višedecenijski naučni rad spram mišljenja „stručnjaka“ koji su medicinu i Pravni fakultet završili za nekoliko meseci na Jutjubu.
Šta vrede crne brojke, galopirajuće širenje epidemije spram opsesivne potrebe ratobornih boraca za „ljudska prava“ i protiv „fašizma“ da ponište sve zvanične verzije i podatke, zažmure nad svim korona-tragedijama i krenu u umišljenu bitku za neku svoju „istinu“.
I ne više mirno, sa punom slobodom govora koja im nijednog trenutka nije uskraćena (čak su i promovisani po mnogim medijima), već su načinili opasan korak dalje — obeležili su mesta stanovanja odgovornih lekara.
Tu dolazimo do trenutka kada država mora da pokaže da li je u stanju da uspostavi poredak ili ne.
Tu dolazimo do tačke kad institucije moraju da sprovedu svoje odluke, makar one bile potpuno nedelotvorne kao što su propusnice za kafiće posle 22 časa i da zaštite sve ljude ovlašćene da donose mere.
Tu dolazimo do momenta kada moćne poluge u zemlji moraju da zaborave na uticaj svojih poteza na stranačke rejtinge i da dosledno odbrane zakon i suverenitet.
Jer, ako se sada ispusti kontrola pred logikom anarhije i poništavanja bukvalno svega, već na narednom stepeniku borbe protiv korona zla biće prekasno da se bilo šta učini.
To će biti znak da je država kapitulirala.
Predrag Kon - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2021
SRBIJA
Kon: Meni skandirate da sam ustaša i Mengele - to nikada neću oprostiti
Karantin u nemačkom gradu Minhenu - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
RUSIJA
Ruski lekar upozorava: Korona je svuda — uvođenje lokdauna je besmisleno
Deca se igraju u parku u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
DRUŠTVO
Doktor skreće pažnju: Oboljevanje od korone kod dece u Srbiji povećano za 20 odsto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala