- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Simpsonovi“ pre 31 godinu predvideli plan Albanije, Rama najavio realizaciju za sledeću godinu

© AP Photo / Hektor PustinaPremijer Albanije Edi Rama
Premijer Albanije Edi Rama - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2021
Pratite nas
U jednoj od epizoda američke animirane serije „Simpsonovi“, koja je emitovana još davne 1990. godine, prikazan je satelit nazvan „Albanija“, a 31 godinu kasnije aktuelni albanski premijer Edi Rama najavio da bi ta zemlja sledeće godine mogla da lansira dva satelita u svemir koji bi trebalo da nose imena „Albanija 1“ i „Albanija 2“.
U epizodi pomenute serije, pod nazivom "D Kreps of Vret" (The Crepes of Wrath), koja je emitovana 15. aprila 1990. godine, kao 11. epizoda prvog serijala, Adilj Hodža je student iz Albanije na razmeni, koji dolazi u porodicu Homera i Mardž Simpsona, dok je njihov sin Bart poslat na razmenu u Francusku.
Ispostavlja se da je student iz Albanije tajni agent albanskog komunističkog režima, a u jednoj sceni on komunicira sa Albanijom, preko satelita sa dvoglavim orlom.
Serija „Simpsonovi“ je najduži američki sitkom, koji se emituje već 33 sezone, a između ostalog, serija je poznata i po tome što je predvidela mnoge događaje koji su se u svetu kasnije zaista i dogodili, između ostalog i da će Donald Tramp postati predsednik Amerike, piše Kosovo onlajn.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala