- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Rekao sam mu da to ne radi!“: Komšić protiv susreta Vučića i Izetbegovića

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Komšić
Željko Komšić  - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2021
Pratite nas
Aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić protivi se susretu lidera SDA Bakira Izetbegovića sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem na kojem bi razgovarali o prevazilaženju aktuelne situacije u BiH.
Nakon što je Izetbegović sinoć izjavio da će ići u Beograd na sastanak s Vučićem i da mu zbog toga, kako je rekao, "neće pasti kruna s glave", reagovao je Komšić koji se tome protivi.
“Rekao sam mu da to ne radi!”, naveo je Komšić, prenela je federalna agencija Fena.
Na izjavu Izetbegovića reagovao je i poslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović koji smatra da Izetbegović odlaskom u Beograd čini veiku grešku.
Izetbegović je za Federalnu TV rekao da će otići u Beograd na sastanak sa srpskim predsednikom, ali je dodao da to još nije precizno dogovoreno i da postoje otpori takvoj njegovoj odluci.
"Ja ću otići na svaki sastanak koji može da spreči jedan loš scenario i mogu uticati da se stvari smire i idu u pravom smeru“, naveo je Izetbegović.
“Nije meni toliko važno. Kruna mi s glave neće pasti ako odem u Beograd. Kanim razgovarati i postići ovo što sam kazao, da ne dođe do konflikta, da jedni druge bolje razumemo, da uskladimo interes", rekao je, između ostalog, Izetbegović.
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović (arhivska fotografija) - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
Bakir Izetbegović: U narednom periodu sastanak sa Vučićem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala