- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika je u „problemu“ ako Jokić aktivira novo „oružje“ /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, u napadački arsenal dodao je novi šut koji bi mogao da bude ubitačan ukoliko krene da ga češće primenjuje na utakmicama.
Jokić je poznat po svojim „vaterpolo“ dodavanjima, jednom rukom u stanju je doda loptu, da je vodi, a u prošlosti je znao i da poentira.
Međutim, video koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje da bi Jokić mogao češće da koristi „vaterpolo“ šut kada primi loptu.
Srpski košarkaš je na zagrevanju vežbao da šutne jednom rukom čim primi loptu, a to do sada nismo imali priliku da vidimo u njegovom reportoaru.
Znao je da posle ofanzivnog skoka jednom rukom vrati koš, kao i da pošalje dodavanje preko celog terena, ali da primi loptu na niskom postu i da iz prve šutne ka košu? Za sada smo to videli samo na zagrevanju pre utakmice sa Finiks Sansima.
O Jokićevim „vaterpolo“ sposobnostima pisao je pre nekoliko meseci i Njujork Tajms koji je u tekstu – „Nikola Jokić igra košarku kao da je vaterpolo“ – opširno objasnio Jokićevu sposobnost da jednom rukom reši situaciju u kojoj se nalazi.
„Jokić, zvezda Nagetsa, radi sve u NBA plej-ofu. Šutira, skače, blokira i deli jednoručne asistencije preko celog terena kao da je u bazenu. On je poznat po preciznim dodavanjima, čak i ako lopta ide duž celog terena. To je obeležje vaterpola, sporta koji je veoma popularan u njegovoj rodnoj Srbiji“.
„Dodavanja jednom rukom, blokada jednom rukom. Jednoručni flouteri. Vođenje lopte jednom rukom, Jokić takođe ima naviku da jednom rukom drži loptu iznad glave (ponekad i maše njome), dok se drugom brani od svog defanzivca. Mogao bi i da gazi vodu dok to radi“, navodi se u tekstu.
Centar iz Sombora takođe je pričao o vaterpolu kao sportu koji je voleo da praktikuje kao dete.
„Nikada nisam igrao ozbiljno vaterpolo. Ali sa braćom i najboljim drugarima sam voleo da provodim vreme u vodi i da se dobacujemo vaterpolo loptom“, kazao je Jokić pre nekoliko meseci.
Jokić je u NBA, između ostalog, poznat po svom zaštitnom znakom zvanom – „somborski ringišpil“ – a ako uvede šut jednom rukom kao standardni u napadačkom arsenalu, možda bismo mogli da dobijemo novi „trejdmark“ srpskog košarkaša.
MVP partija Jokića na premijeri i osveta Finiksu /video/
Jokić brani tron, Bogdanović želi iskorak, a „profesor“ je konačno dobio pravu ulogu
Američki mediji ponovo omalovažavaju – koga, ako ne Srbina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala