- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Dali smo dobru ponudu Moldaviji, gas iz druge zemlje koštaće više od ruskog

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2021
Pratite nas
Kupovina gasa od trećih zemlja koštaće Moldaviju više od cene za isporuke gasa koju je ponudila Rusija, izjavio je portparol ruskog predsednik Dmitrij Peskov.
Prema njegovim rečima, kupovina gasa od drugih zemalja je „stvar moldavske strane“.

„Pitanje je, međutim, retoričko. Očigledno je da bi ti ugovori mogli da budu samo po ceni većoj od one o kojima se razgovaralo sa ruskom stranom“, ocenio je Peskov.

Rusija ponudila veoma povoljnu cenu

Portparol Kremlja je dodao da će se nastaviti rusko-moldavski kontakti u vezi sa isporukom gasa i istakao da je cena koju je „Gasprom“ ponudio vrlo povoljna za Kišinjev.
Kako je rekao, stav Rusije u pregovorima sa Moldavijom je poznat, utemeljen i sa stanovišta cenovnih parametara veoma povoljan za moldavsku stranu“.
Istovremeno, portparol nije davao ocenu razloga zbog kojih pregovori Kišinjeva sa „Gaspromom“ još uvek nisu dali rezultat.
„Sada su u toku kontakti i potrebno je manje davati neke ocene. U toku je rad na usaglašavanju uslova ugovora ili neslaganju. Ovde treba shvatiti da će to ipak odlučiti moldavska strana“, dodao je portparol.
Ranije je poljska kompanija za naftu i gas „PGNiG“ saopštila da će Moldaviji će prvi put biti isporučen gas koji nije iz ruskog izvora. Prema saopštenju pres-službe moldavske vlade, Kišinjev je zaključio ugovor sa „PGNiG“ za probnu isporuku milion kubnih metara gasa. Očekuje se da će gas biti danas isporučen Moldaviji.
Maketa projekta TE-TO Pančevo  - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2021
RUSIJA
Kišinjev ne priznaje dug prema „Gaspromu“ i rizikuje obustavu isporuka gasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala