Dodik sa Milanovićem u Zagrebu: Ostvariti legitimno predstavljanje sva tri naroda

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2021
Pratite nas
Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik upoznao je danas, tokom sastanka u Zagrebu, predsednika Hrvatske Zorana Milanovića o uzrocima političke krize u BiH, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.
Dodik je, kako se navodi, naglasio da decenijama unazad BiH nema stvarni institucionalni suverenitet, jer četiri stranca, troje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH i visoki predstavnik, destabilizuju BiH.
On je ponovio da se zalaže za teritorijalni integritet BiH, ali i povratak izvornom Dejtonu što znači vraćanje nadležnosti entitetima koje su oduzete protivustavnim delovanjem Kancelarije visokog predstavnika, prenela je RTRS.
Iz kabineta hrvatskog predsednika saopšteno je nešto ranije da je sastanak Milanovića "s gospodinom Dodikom nastavak aktivnosti Predsednika Republike u cilju stabilnosti i funkcionisanja Bosne i Hercegovine, te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu s Dejtonskim sporazumom", prenosi Indeks.
S tim ciljem, kako se dodaje, Milanović je ranije održao sastanke s Bakirom Izetbegovićem, predstavnikom bošnjačkog naroda i Draganom Čovićem, predstavnikom hrvatskog naroda u BiH.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala