- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Crkva deli Hristovu sudbinu, ne bavi se politikom I Sputnjik intervju

Pratite nas
Moskva je bila domaćin jedne od manifestacija u okviru Ruske pravoslavne Crkve koja nosi svepravoslavni karakter, odnosno podrazumeva učešće svih pravoslavnih crkava.
Po blagoslovu Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija na IX Svepravoslavnom festivalu „Vera i reč“ bili su i naši sagovornici – protojerej Nikola Pejović, glavni i odgovorni urednik Radio Svetigore, i Ivan Bulatović, predsednik Bratstva Pravoslavne omladine Crne Gore.
Festival „Vera i reč“ izašao je iz okvira festivala samo pravoslavnih medija, te se tako o njemu priča i u sekularnim medijima jer je posvećen dešavanjima u svetu. Kakve utiske naši sagovornici nose iz Moskve? U kom smislu je ovaj festival od značaja za Srpsku pravoslavnu crkvu, ali i za Mitropoliju crnogorsko-primorsku? Svedoci smo da su sveštenici izašli u javnu sferu – ima ih u intervjuima, imaju svoje blogove, jutjub kanale, kolumne. Kada je ovo korisno za Crkvu, a kada kontraproduktivno? Koliko globalne političke prilike utiču na rad Crkve da ostvaruje svoju društvenu misiju? Da li je prošlogodišnjim rezultatom izbora završena jedna mračna epoha za našu crkvu u Crnoj Gori, ako uzmemo u obzir šta se dešavalo na Cetinju uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija? Da li su protesti grupe građana Cetinja ispred Vlade Crne Gore zbog upisa manastira na vlasništvo Mitropolije crnogorsko-primorske izolovani slučajevi? Poslednjeg dana oktobra se navršava godinu dana od upokojenja blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija. Kako će Mitropolija crnogorsko-primorska obeležiti taj datum?
Emisiju vodi i uređuje Nataša Milosavljević.
Sputnjik intervju, 26.10.2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala