- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Alijev i Erdogan otvorili aerodrom u Karabahu /foto, video/

© Press-služba prezidenta Azerbaйdžana / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Turske i Azerbejdžana Redžep Tajip Erdogan i Ilham Alijev
Predsednici Turske i Azerbejdžana Redžep Tajip Erdogan i Ilham Alijev - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2021
Pratite nas
Predsednici Azerbejdžana i Turske Ilham Alijev i Redžep Tajip Erdogan otvorili su Međunarodni aerodrom Fizulin u Karabahu.
Avion turskog lidera sleteo je u Fizuli u utorak. Erdogana je dočekao predsednik Azerbejdžana, zajedno su presekli vrpcu koja simbolizuje otvaranje vazdušne luke.
Alijev je Erdogana obavestio o napretku građevinskih radova u kojima su učestvovali i Turci.
Aerodrom, čiji je temelj postavljen 14. januara 2021. godine, počeo je da prima letove osam meseci pre zvaničnog otvaranja. Prvi probni let izveden je 22. avgusta.
Aerodromska pista duga je tri hiljade metara i široka 60 metara. Terminal može da opslužuje 200 putnika na sat.
Grad Fizuli prešao je pod kontrolu Azerbejdžana po završetku poslednjeg oružanog sukoba u regionu. U sastavu nepriznatog Nagorno Karabaha nazivao se Varanda.
Prošle godine je još jedna runda ratnog sukoba završena zaključivanjem sporazuma koji je bio koristan za Azerbejdžan: Jermenija je vratila Kelbadžarski, Lačinski i Agdamski rejon, a u regionu su stacionirane ruske mirovne snage. Potpisivanje dokumenta izazvalo je političku krizu u Jerevanu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala