- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Željka Cvijanović: Visoki predstavnici — izvođači radova za političko Sarajevo

© Sputnik / Dejan SimićŽeljka Cvijanović
Željka Cvijanović - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
Pratite nas
Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su za političko Sarajevo visoki predstavnici i njihove kancelarije oduvek bili samo njihovi izvođači radova i oni koji zadovoljavaju njihove političke apetite.
„Tako su naviknuti od početka, pa nije ni čudo što godinama traže njihovu intervenciju umesto da zagovaraju domaći dijalog i domaća rešenja“, rekla je Cvijanovićeva.
Ona je za Srnu navela da takav unutrašnji dijalog ne odgovara ni pojedinim strancima, ocenivši da tako „spisak želja koji bošnjački političari godinama ispostavljaju Kancelariji visokog predstavnika (OHR) ili Ustavnom sudu i nije uvek baš njihova pamet“.
„To je već ustaljeni obrazac — bošnjačka politika traži, a Kancelarija visokog predstavnika i Ustavni sud BiH odrađuju i izvršavaju“, istakla je Cvijanovićeva, komentarišući najavu da će danas grupa građana iz Federacije BiH organizovati proteste ispred zgrade OHR-a.
Ona je podsetila da je Bakir Izetbegović i sam rekao da je Ustavni sud BiH poluga u rukama Bošnjaka koje se oni neće odreći sve dok postoji entitetsko glasanje.
„Znači, stvar je jasna kao i sa OHR-om. S obzirom na tu spregu između bošnjačkih partija i OHR-a, nije ni čudo što je SDA pre par dana postavila ultimativne datume tražeći reakciju OHR-a protiv Republike Srpske, a ni što Ustavni sud BiH donosi ovakve odluke o poljoprivrednom zemljištu i šumama“, rekla je Cvijanovićeva, preneo je RTRS.
Ona je, povodom najavljenog protesta, ocenila da je, pored toga što predstavlja još jedan novi način pritiska, zanimljiva kao lokacija na kojoj bi se, poštujući alate koje daje demokratija, u budućnosti mogli iznositi stavovi i neslaganja.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2021
SRBIJA
Dodik: Srpska se razvlašćuje silom međunarodnog faktora, borićemo se za naša prava /video/
Kristijan Šmit - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2021
REGION
Šmit traži da se obrati Predstavničkom domu u BiH
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala