- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Završetak ispitivanja tenkova „Armata“ ─ sledeće godine

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaTenkovi T-14 "Armata"
Tenkovi T-14 Armata  - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
Pratite nas
Ispitivanja najnovijih ruskih tenkova T-14 na platformi „Armata“ verovatno će biti završena 2022. godine, izjavio je za Sputnjik izvor u vojno-industrijskom kompleksu Rusije.
„Državna ispitivanja novih tenkova T-14 nastavljaju se sa pozitivnim rezultatima. Prema planu, ona bi trebalo da budu završena u prvoj polovini 2022. godine“, precizirao je izvor.
Prema njegovim rečima, „u okviru ispitivanja potvrđuju se taktičko-tehnički zahtevi Ministarstva odbrane za novo vozilo“.
T-14 „Armata“ koji je razvio „Uralvagonzavod“ je osnovni tenk naoružan glatkocevnim topom 2A82-1M kalibra 125 mm, koji može da primeni vođene granate. Jedna od karakteristika tenka je u tome što je njegova posada smeštena u blindiranim kapsulama, a kupolom se upravlja na daljinu. Tenk je opremljen najnovijim kompleksom aktivne zaštite „Afganit“ za obaranje neprijateljskih raketa i granata.
Ovo borbeno vozilo ima najsavremeniju opremu, uključujući borbeni informacioni i kontrolni sistem i radarske stanice. T-14 je takođe opremljen aparaturom jedinstvenog sistema za upravljanje.
Tenk Armata - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2021
Ruska oklopna vozila u akciji: Šlag na torti – paljba iz tenka T-14 „Armata“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala