- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator poručuje Kijevu: Potencijalne rakete poslate na Moskvu odmah bi bile uništene

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Saveta federacije Rusije u Moskvi
Zgrada Saveta federacije Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
Pratite nas
Prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Vladimir Džabarov nazvao je praznim reči savetnika šefa kabineta predsednika Ukrajine Alekseja Arestoviča o mogućem usmeravanju raketa na Moskvu u okviru realizacije ukrajinskog raketnog programa. Kako kaže, potencijalne „rakete poslate na Moskvu“ odmah bi bile uništene.
Džabarov je za televiziju „Zvezda“ rekao da sam Arestovič nema nikakve veze sa implementacijom tog programa.
Savetnik Zelenskog gura Rusiju i Ukrajinu u vojni sukob, smatra ruski političar.

„Da li shvata kakvu odgovornost preuzima dajući takve izjave? On u suštini gura naše dve zemlje u rat. Ne samo da te rakete nikoga ne plaše, već će biti uništene odmah, odmah, pri svakom pokušaju lansiranja“, naglasio je Džabarov.

S tim u vezi, dodao je da će Arestovič „sutra pobeći na Zapad, a da će ukrajinski narod morati da razmrsi gluposti koje smišlja aktuelno ukrajinsko rukovodstvo“.
Ranije je savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine i portparol delegacije Kijeva u Trilateralnoj kontakt grupi za Donbas Aleksej Arestovič rekao da Ukrajina sprovodi svoj raketni program, a da ruske vlasti će „loše završiti“ do te mere da će rakete biti poslate u Moskvu.
On je takođe izjavio da bi svaki sveobuhvatni napad Rusije na Ukrajinu „bio kraj ruske vojske i kraj Ruske Federacije“.
Odnosi Moskve i Kijeva pogoršali su se zbog situacije u Donbasu nakon prevrata u Ukrajini 2014. godine. Ukrajinske vlasti su ranije više puta optuživale Moskvu za mešanje u unutrašnje stvari zemlje. U januaru 2015. godine Vrhovna rada usvojila je izjavu u kojoj se Rusija naziva „zemljom agresorom“. Moskva negira optužbe ukrajinske strane i naziva ih neprihvatljivim. Rusija je više puta isticala da nije strana u unutrašnjem ukrajinskom sukobu i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.
Rusija je takođe više puta izjavljivala da nikoga ne namerava da napada, a izjave o „ruskoj agresiji“ koriste se kao izgovor da se u blizini ruskih granica postavi više vojne tehnike NATO-a. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, ruska pretnja je „izmišljotina onih koji žele da profitiraju od svoje uloge prethodnice u borbi protiv Rusije, da za to dobiju neke bonuse i beneficije“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala