- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Na zahtev Rusije „Gugl“ uklonio polovinu nezakonitog sadržaja

© Sputnik / Alekseй VitvickiйLogo kompanije "Gugl"
Logo kompanije Gugl - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
Pratite nas
Za pola godine kompanija „Gugl“ uklonila je više od polovine protivpravnog sadržaja po zahtevu Rusije, uglavnom na servisu Jutjub, međutim taj rad je daleko od idealnog, izjavio je predsedavajući Odbora za bezbednost i borbu protiv korupcije Državne dume Rusije Vasilij Piskarev.
„Prema stanju od početka oktobra ove godine, ukupna količina nezakonitog sadržaja koji nije uklonjen sa Guglovih internet resursa je oko 2.650 materijala, od čega na Jutjubu – oko 2.500, a na drugim Guglovim resursima – više od 150“, rekao je Piskarev na video-konferenciji sa predstavnicima Guglovog rukovodstva.
Pri tome je Piskarev podsetio da je u vreme sastanka sa „Guglom“ u aprilu ove godine ukupan broj neuklonjenog sadržaja za period 2012-2021. bio 5.746 materijala.
„Posao je izvršen ali, kao što vidimo, to je i dalje veoma daleko od idealnog“, zaključio je poslanik.
Prema njegovim rečima, kompanija je situaciju da je deo zabranjenog sadržaja i dalje prisutan u rezultatima pretrage objasnila tehničkim poteškoćama i ograničenjima.
Osim toga, Piskarev je upravi „Gugla“ skrenuo pažnju na činjenicu da na Guglovim mapama Kurilska ostrva, poluostrvo Krim i Sevastopolj nisu označeni kao teritorija Rusije.
Ju tjub - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
„Jutjub“ ignoriše zahteve Rusije, preti kazna
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala