- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Lada niva“ budućnosti: Kako bi mogao da izgleda novi model legendarnog terenca /video/

© Sputnik / LEANDRO PERALTA„Lada niva“ — skroman, ali moćan auto
„Lada niva“ — skroman, ali moćan auto - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
Pratite nas
Proizvođači automobila često kriju idejne nacrte budućih modela i kako oni nastaju u razvojnim centrima, ali je ruski „AvtoVAZ“ na svom Jutjub kanalu objavio baš kako izgleda rad njihovih dizajnera. Među skicama modela u razvoju bio je i terenac, koji bi mogao da bude buduća „lada niva“.
U snimcima koji je objavljen na Jutjub kanalu AvtoVAZ-a NA ZAVODE prikazana je grupa dizajnera kako radi na futurističkim modelima, od kojih su neki predviđeni za 2030. godinu.
U dizajnerskom studiju u Moskvi, specijalizovanom za spoljni izgled, kako se navodi u videu, radi 14 ljudi, sedam dizajnera i sedam modelara.
Žilijen Druar, šef studija, kaže da se nalaze u samom centru Moskve, velikog grada, što im pomaže da stalno budu u trendu, a u blizini su i dve velike škole dizajna, u kojima nalaze talente.
Na snimku se vide i skice pod nazivom „Lada revolucija 2030“ na kojima se vidi kakav bi mogao da bude izgled ruskih automobila za desetak godina. Iako neće svi ući u proizvodnju, radi se o nacrtima koji će biti korišćeni za buduće modele.
Druar navodi da su dizajneri na jednom spratu, dok su na drugom modelari. Ali, kako kaže, tamo je ulaz zabranjen jer se radi na „tajnom modelu“.
U drugom videu, koji je objavljen na istom kanalu, vidi se nešto što bi moglo da bude taj „tajni model“. Radi se o terencu prekrivenom belim platnom, što bi upravo mogla da bude nova generacija „nive“, čiji novi model se očekuje 2024.
Na tom videu se pojavljuje Žan Filip Salar, potpredsednik „AvtoVAZ-a“ i direktor za dizajn „lade“, koji je u Moskvu došao u januaru ove godine pošto je prethodno bio jedan od glavnih ljudi za dizajn u „Renou“ i zaslužan je, između ostalog, za novi izgled „Dačijinih“ modela.
Salar govori kako su proporcije najvažnije kod dizajna automobila, a potom njihova stilizacija. On ispred terenca pokrivenog belim platnom kaže kako je najvažniji zadatak u „Ladi“ razrada nove generacije „nive“.
„Naš zadatak je da napravimo novi dizajn, koji će biti moćan i snažan“, kaže Salar.
Podsetimo, AvtoVAZ je početkom ove godine najavio da će se nova generacija „nive“ pojaviti 2024. godine i da će biti zasnovana na „Renoovoj“ CMF-B platformi.
Automobili  - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
„Lada“ uskoro dobija turbomotor jačine 150 konjskih snaga
Terenski automobili Niva pod markom Lada u proizvodnom pogonu u fabrici automobila AvtoVAZ  - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2020
Predstavljena nova „lada niva travel“ /video/
Lada Niva - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2021
Počela proizvodnja nove verzije legendarne „lade nive“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala