- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ilegalni migranti ranili dva poljska vojnika na granici sa Belorusijom /video/

© Sputnik / Viktor Toločko / Uđi u bazu fotografijaPoljski graničari posmatraju migrante iz Avganistana na belorusko-poljskoj granici
Poljski graničari posmatraju migrante iz Avganistana na belorusko-poljskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
Pratite nas
Dva poljska vojnika ranjena su u napadu ilegalnih migranata na granicu iz Belorusije, navodi poljska granična straža.
„Tokom vikenda desila su se dva pokušaja forsiranja granice. Agresivne grupe od oko 60 i 70 ljudi bacale su kamenje i granje na oficire Granične straže i poljske vojnike. Dva vojnika završila su u bolnici. Oba pokušaja da se nasilno prodre u Poljsku bila su osujećena“, navodi se u saopštenju.
Kasnije je Granična straža saopštila da su ilegalni migranti napustili kamp na belorusko-poljskoj granici.
„Od subote u kampu na beloruskoj strani u okrugu Usnaž Gurni nema više ljudi. Ostali su šatori“, navodi se u saopštenju.
Prema rečima poljskih graničara, kamp ilegalnih imigranata i dalje obezbeđuju beloruski graničari.
Prema rečima graničara, samo u proteklih 24 časa zabeleženo je 508 pokušaja ilegalnog prelaska granice iz Belorusije u Poljsku. Privedeno je 19 ilegalnih imigranata iz Sirije, Iraka i Palestine.
Nekoliko meseci desetine ilegalnih migranata bilo je blokirano od strane poljskih i beloruskih graničara na granici između Belorusije i Poljske u blizini sela Usnaž Gurni u Podlaskom vojvodstvu. Migranti su ilegalno pokušavali da pređu u Poljsku, ali im graničari nisu dozvoljavali da uđu ni u jednu od zemalja. Poljska strana insistira da su se migranti nalazili na teritoriji Belorusije, a ne na neutralnoj teritoriji.
U poslednje vreme Litvanija, Letonija i Poljska javljaju o povećanju broja privedenih ilegalnih migranata na granici sa Belorusijom, optužujući Minsk za stvaranje migrantske krize. Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko ranije je napomenuo da Minsk više neće ograničavati priliv ilegalnih migranata u zemlje Evropske unije, jer zbog sankcija Zapada „za to nema ni novca ni snage“. Beloruski granilari više puta su saopštavali o pokušajima nasilnog prebacivanja migranata iz Litvanije, Poljske i Letonije na belorusku teritoriju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala