- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američki novinar objavio poverljive podatke – veoma bitne za Đokovića

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković tokom meča sa Sašom Zverevim, Australijan open 2021.
Novak Đoković tokom meča sa Sašom Zverevim, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
Pratite nas
Teniseri i teniserke će na Australijan openu 2022. godine moći da nastupe iako ne budu vakcinisani, tvrdi procurelo saopštenje prvog Grend slema naredne sezone, što bi mogao da bude ključan faktor u odluci Novaka Đokovića.
Iako su brojni članovi australijskih vlasti najavljivali da u januaru naredne godine na tlo Australije neće moći ni da se kroči ukoliko ne budete vakcinisani, procurele informacije tvrde drugačije.
Američki novinar Ben Rotenberg objavio je i-mejl koji je Teniski savez Australije poslao teniserkama, u kojem se navodi da će nevakcinisani moći da dođu na Ozi open, ali će morati u karantin od 14 dana.
Ista sudbina bi trebalo da važi i za muškarce, tako da će Novak Đoković – koji i dalje nije otkrio da li je vakcinisan – moći da napadne desetu titulu u Melburnu ukoliko to bude želeo.
Ovo su i vesti koje će sigurno izmamiti zadovoljstvo iz srpskog tenisera, pošto će, ukoliko ne dođe do promene pravila, svima biti dozvoljeno da biraju da li će se vakcinisati ili ne, što je nešto što on propagira od početka pandemije.
Novinari sa Novakom Đokovićem - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
SPORT
„Mali političar“ dočekao Đokovića na volej – put ka mnogo žešćim bitkama van terena
U pomenutom i-mejlu se navodi da će vakcinisani imati značajne privilegije u odnosu na nevakcinisane, pošto po dolasku u Ausraliju neće morati da budu u karantinu, ali ni da idu ni u kakav 'mehur', već će imati potpunu slobodu.
Potrebno je istaći da se Teniski savez Australije ogradio time što je naveo da bi ovakva pravila mogla da se promene ukoliko vlasti u Australiji, odnosno državi Viktorija, odluče drugačije.
Vakcinisani će, ipak, morati da imaju negativan test na koronu koji nije stariji od 72 časa, a trenutno nije poznato kakav tačno karantin će morati da prođu nevakcinisani.
Prošle godine su teniseri koji nisu imali kontakt sa nekim ko je pozitivan mogli da izlaze iz hotela samo kako bi trenirali, na po nekoliko sati dnevno, dok su oni koji su imali manje sreće bili zatvoreni u sobama pune dve nedelje.
Podsetimo, Viktor Troicki je tada zbog toga što je bio u istom avionu kao jedna sa njim nepovezana zaražena osoba morao da prođe pakao.
Otkrivamo – Nadal je ispisao istoriju medicine
„Đoković? Ako niko to nije uspeo 50 godina, onda postoji razlog“
Poreklom iz Srbije, zvali su ga „Indijancem“, a na meti ima Đokovića: „Gledajte šta radi...“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala