- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin apeluje na Ruse: „Podržite Sašu!“

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Maksimenko
Aleksandar Maksimenko - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
Pratite nas
Pravi tektonski poremećaj u ruskom fudbalu izazvala je prvenstvena utakmica između Zenita i Spartaka iz Moskve koja je završena rezultatom 7:1 u korist ekipe iz Sankt Peterburga, a najveća žrtva tog rezultata mogao bi da bude golman Aleksandar Maksimenko, o kome je govorio srpski trener Aleksandar Veselinović.
Momak rođen 1998. godine, Aleksandar Saša Maksimenko, već pet sezona je član moskovske ekipe, ali nikada nije doživeo poniženje kao u duelu sa Zenitom.
Čak sedam golova u njegovoj mreži, ali i tri bravurozne odbrane za čuvara mreže sa cenom od 13 miliona evra i epitetom velike nade ruskog fudbala mogu da prestavljaju teret od koga će se teško oporaviti.
Upravo je na to, u izjavi ruskim medijima, napomenuo Aleksandar Veselinović, srpski trener koji je prvi radio sa Maksimenkom u njegovom matičnom klubu, Akademiji „Viktor Ponedeljnik“.
„Poznajem Sašu veoma dobro, počeo je kao dete u akademiji, upoznao sam ga kad sam stigao u Rostov 2006. godine. Izdvajao se po svom dobrom radu, jasno je bilo da ima veliki talenat, pratim ga i jasno je da svaki sportista ima teške periode“, naveo je Veselinović.
Kako je dodao, ovo je verovatno najteži.
„Maksimenko je budućnost ruskog fudbala, ali želim da naglasim da lideri ruskog fudbala nemaju strpljenje. Za osam godina u Rusiji shvatio sam da mladim ruskim fudbalerima treba podrška. Jasno je da je Spartak klub svetske klase, mnogo ljudi podržava taj klub i ima isti pritisak kao Crvena zvezda i Partizan. Ako u ovom momentu navijači i mediji podrže Sašu, siguran sam da će on sve prevazići“.
Veselinović ističe da je Maksimenka upoznao kao dečaka koji je veoma psihički stabilan.
„Uvek je bio na nivou, disciplinovan i sa karakterom. Da li mu je sada potrebna pauza? Možda, možda na svojim leđima nosi više tereta nego što bi trebalo, ali samo on zna sa kakvim osećanjima se budi svakog jutra. Opet, teško je reći da li će pauza uticati na njega, možda će ga potpuno 'ubiti' odluka da bude prebačen na klupu“, istakao je Veselinović.
Zenit je za prvo poluvreme utakmice sa Spartakom postigao četiri gola, u nastavku još tri, ubedljiv je na tabeli sa 26 poena na vrhu, tri više od Dinama, dok je Spartak na sedmoj poziciji sa 17 poena iz 12 mečeva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala