- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Albanci skovali novi plan: Sa Bošnjacima i Hrvatima kreću u akciju protiv Srbije — i to u Njujorku

CC0 / Pixabay / Njujork
Njujork - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
Pratite nas
Albanska zajednica u saradnji sa hrvatskom i bošnjačkom zajednicom organizovaće protest 28. oktobra u 12 časova ispred konzulata Srbije u Njujorku, prenosi Reporteri.
Portal se poziva na saopštenje, u kome se navodi da se protest odnosi na „podizanje glasa protiv Srbije, koja je počinila zločine na Balkanu, kroz etničko čišćenje, ubistva i silovanja, pokušavajući da izgradi dugogodišnji hegemonistički san o Velikoj Srbiji“.
„Dragi sunarodnici, moramo da izađemo u što većem broju ispred Konzulata Srbije, da dignemo glas pred svetom, objavljujući i osuđujući zločine i državu koja podržava i rehabilituje ratne zločince. Mi, kao albansko-američka zajednica, nećemo ćutati, ali ćemo podići glas za one koje je ova zločinačka država ubila, silovala i masakrirala“, piše u saopštenju.
Albansko-američka zajednica kaže da zvanični Beograd "danas sa fašističkim mentalitetom spava na masovnim grobnicama širom Srbije", prenosi Kosovo onlajn.
„Naše je pravo i nacionalna obaveza da tražimo pravdu pred svetom za prolivenu krv, za nevine žrtve zločina fašističke Srbije“, zaključuje se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala