- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Vodi se rat iza kulisa“ – Rus prva meta kampanje

© Sputnik / Federiko Modika / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Bolšunov
Aleksandar Bolšunov - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
Pratite nas
Međunarodna skijaška federacija je na putu da donese odluku koja bi značajno mogla da smanji šanse ruskom šampionu Aleksandru Bolšunovom u takmičenju skijaškog sprinta za predstojeće Zimske olimpijske igre.
Kako prenose ruski mediji, organizatori takmičenja rade sve kako bi podržali glavne ruske rivale što otežava posao Bolšunovu.
„Olimpijske igre nisu ni počele, a u toku je rat iza kulisa protiv lidera ruskog skijaškog tima Aleksandra Bolšunova“, piše ruski „Čempionat“.
Kako se ističe, Norveška je zahtevala da se sprint distanca smanji sa 1.850 na 1.500 metara, a ruski treneri ističu da to nikako ne ide na ruku Bolšunovu, već naprotiv – njegovim rivalima.
„Nemamo zvaničnu informaciju, ali je izvesno da će distanca biti smanjena i da će se voziti kraći krug. To će pogoditi i naš tim i naše sportiste“, rekao je trener Jurij Borodavko.
Kraća distanca znači i veći uticaj sprinta na ishod trke, što ide na ruku Norveškoj koja ima skijaše sa takvim potencijalom.
„Postoje samo dva čista sprintera u našem timu, Gleb Retivih i Aleksandar Terentjev. Bolšunovu više odgovara duži krug, njegov najveći kvalitet je mogućnost održavanja brzine, a ne ubrzavanje“, navodi „Čempionat“.
Borodavko je naveo da veća distanca zahteva veću izdržljivost u čemu su ruski takmičari neprevaziđeni.
„Sada se sve radi da bi se zadovoljili Norvežani, to je njihova inicijativa“, istakao je Borodavko.
Zimske olimpijske igre su na programu od 4. do 20. februara 2022. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala