- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska policija zaustavila boksere tzv. Kosova, a onda je stiglo upozorenje

© PixabySrbija - ilustracija
Srbija - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
Pratite nas
Svetska bokserska asocijacija (AIBA) upozorila je da borci takozvane države Kosovo, koje je srpska policija zaustavila na graničnom prelazu, moraju da učestvuju na SP u Beogradu.
Sve je spremno za početak Svetskog prvenstva u boksu koje će bito održano u prestonici Srbije od 24. oktobra do 6. novembra, ali ipak nisu rešeni svi problemi.
Iz takozvane države Kosovo stigla je vest da bokseri iz te države nisu mogli da uđu u Srbiju jer su nosili obeležja na sportskoj odeći.
„Oko 13 časova smo krenuli za Beograd. Srpska policija nas je zaustavila na granici u Končulju i nije nam dozvolila da odemo tamo, zbog kosovskih oznaka na trenerkama i majicama. U njima piše BFK, a nama su rekli da ih ostavimo na granici i možemo da nastavimo. Ali, kako smo se dogovorili sa AIBA da učestvujemo samo sa oznakama Kosova, to nismo prihvatili“, izjavio je Ljatif Demoli, generalni sekretar Bokserske federacije Kosova.
Kasnije se oglasio Olimpijski komitet Kosova i naveo da su njihovi bokseri ponovo pokušali u subotu uveče da pređu granični prelaz i to nakon što su „uklonili oznake Kosova sa svojih desova“, ali su ponovo zaustavljeni.
Nakon te vesti oglasila se Svetska bokserska asocijacija (AIBA) koja je upozorila na to da bi takmičari takozvane države Kosovo trebalo da učestvuju na šampionatu u Beogradu.
„Kosovska bokserska federacija je član AIBA od novembra 2014. godine i očekujemo da ona učestvuje na Svetskom bokserskom prvenstvu za muškarce. AIBA očekuje da će Kosovska bokserska federacija biti tretirana kao i sve druge delegacije koje su AIBA članovi“, napisali su iz AIBA.
„AIBA želi da svaki bokser bude dobrodošao, jer svet boksa nema granica. Verujemo da svi sportisti moraju da imaju fer šansu da se takmiče i demonstriraju najbolje kvalitete u ringu. Sport bi trebalo da ujedinjuje ljude i da bude oslobođen nacionalizma i politike“, jasno je upozorenje organizatorima u Srbiji.
Takozvana država Kosovo trebalo bi da ima sedam predstavnika u Beogradu, a za sada se od organizatora niko nije oglasio povodom ovog slučaja koji će morati brzo da bude rešen.
Miloš Biković - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
SPORT
„Svetsko prvenstvo u boksu važno za imidž Srbije“
Pavel Fjodorov - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
SPORT
„Ruski Srbin“ najavljuje spektakl: „Da punog srca otpevam himnu Srbije!“
Boks Svetsko prvenstvo Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
SPORT
Spektakularno otvaranje SP u boksu: Od Bikovića i Van Goga do Roj Džons Juniora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala