- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska senatorka optužila Kijev za dvostruke standarde

© Sputnik / Konstantin MihalьčevskiйSpomenik potopljenim brodovima u Sevastopolju
Spomenik potopljenim brodovima u Sevastopolju - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
Pratite nas
Senatorka iz Sevastopolja u Savetu Federacije Rusije Katarina Altabajeva nazvala je ultimatum portparola Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine za Krim i Donbas kontradiktornim i na granici sa šizofrenijom.
„Ukrajinska strana treba da odluči. Ako smatraju da je Krim teritorija Ukrajine kako mogu da postoje kontrolni punktovi (i centri veze)? A ako se slažu da su Krim i Sevastopolj deo ruske države, odnosno da je konačno nastupilo prosvetljenje, kakve veze onda ruska strana ima sa sukobom u Donbasu? Ona je strani posmatrač i učesnik pregovora. A ovo je unutrašnja stvar Ukrajine – da poboljša odnose sa svojim građanima“, objasnila je senatorka za Sputnjik.
Takve izjave nemaju osnovu u vidu stvarnih činjenica i same su po sebi protivrečne, primetila je ona.
„Ove izjave nemaju nikakvu činjeničnu osnovu. I to je, kao i uvek, politika dvostrukih standarda... Kada u jednoj glavi postoje oprečne izjave to je onda šizofrenija. Osećaj da se to i dešava: jedan deo glave ne druži se sa drugim. Nadamo se da će se nešto promeniti nabolje, jer od ovoga nema gore“, naglasila je Altabajeva.

Krim neće slušati diletantske savete Kijeva

Sa svoje strane, krimski politički ekspert Ruslan Balbek izjavio je da Krim neće slušati diletantske savete u oblasti zdravstva od Kijeva.
„Što se tiče virusa korona, Rusija u potpunosti ispunjava obaveze države prema građanima, tako da ne nameravamo da slušamo diletantske savete u oblasti zdravstva od Ukrajine“, rekao je Balbek za Sputnjik.
On je dodao da Krimu nisu potrebni ničiji saveti kada je u pitanju unutrašnja politika.
„Ako je portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova odlučio da podigne svoj status takvim praznim izjavama, to je bila loša ideja. Mi ćemo se izboriti sa onim što se tiče unutrašnje politike, a gospodin Nikolenko neka sačuva svoje savete za pažljivije slušaoce“, naglasio je ekspert.
Ranije je portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko izjavio da Rusija mora da ispuni svoje „obaveze“ prema Krimljanima. Nikolenko je uputio zahtev Moskvi da „obezbedi osnovne potrebe stanovnika Krima i Donbasa“, a posebno zaštitu od virusa korona i bezbedan pristup posmatračkoj misiji OEBS-a u oba regiona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala