Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Patrijarh Porfirije: Ako ikome želimo zlo neka bude i nama

© Sputnik / Lola ĐorđevićPatrijarh srpski Porfirije
Patrijarh srpski Porfirije - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
Pratite nas
Patrijarh srpski Porfirije poručio je da sve što pravoslavni srpski narod želi muslimanima Bošnjacima i katolicima Hrvatima treba i sebi da poželi, ali da ne može da pristane da bilo ko dovodi u pitanje njegov duhovni i nacionalni identitet.
„Ako ikom želimo zlo neka bude nama. Ako želimo zlo muslimanima Bošnjacima, neka bude nama. Ako želimo zlo katolicima Hrvatima neka bude nama. Što želimo njima neka bude i nama“, napisao je patrijarh Porfirije na Instagramu.
Ali, naglasio je srpski patrijarh, ne možemo pristati ni na to da bilo ko dovodi u pitanje ono što mi jesmo, naš identitet, duhovni i nacionalni.
„Tek kad znamo ko smo, prepoznajemo ko je i bilo ko drugi. Tek tada ćemo moći da delimo svoje sa takozvanim tuđim i od njih da primamo ono što nam pružaju i tako bogatimo jedni druge“, naveo je patrijarh.
Podsetimo, patrijarh Porfirije završio je u nedelju dvodnevnu posetu Eparhiji banjalučkoj, prvu otkako je izabran na mesto poglavara Srpske pravoslavne crkve.
U manastiru Miloševac kod Prijedora u nedelju je održana Sveta arhijerejska liturgija, koju je služio patrijarh Porfirije zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom.
REGION
„Vi ste najbolji dokaz da Bog nije ostavio svoj verni narod“: Poruka patrijarha Porfirija iz Banjaluke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala