- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nebenzja pozvao na odbranu Povelje UN

© REUTERS / POOLLogo Ujedinjenih nacija u sedištu organizacije u Njujorku
Logo Ujedinjenih nacija u sedištu organizacije u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
Pratite nas
Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja pozvao je na odbranu Povelje Ujedinjenih nacija u svetlu redovnih izjava zapadnih država o potrebi da se poštuje „svetski poredak zasnovan na pravilima“.
Nebenzja je podsetio da su osnivači organizacije u Povelju postavili osnovne ciljeve i principe međudržavne saradnje.
„Samo poštujući ih čovečanstvo može da krene ka izgradnji pravednijeg, prosperitetnijeg i sigurnijeg sveta i spreči nove globalne ratove“, rekao je Nebenzja u video-poruci koju je na Tviteru objavila stalna misija Rusije u UN povodom Dana UN koji se obeležava 24. oktobra.
„Danas ima sve više pokušaja da se revidiraju međunarodno-pravne norme utvrđene Poveljom, da se promoviše neki svetski poredak zasnovan na pravilima. Naš zajednički zadatak je da se odbrani Povelja UN. Potvrđujemo punu posvećenost centralnoj i koordinirajućom ulozi Ujedinjenih nacija u međunarodnim poslovima i izjavljujemo: naša pravila su Povelja UN“, naglasio je stalni predstavnik.
Na Dan UN obeležava se godišnjica stupanja na snagu Povelje organizacije 1945. godine. UN su se zvanično pojavile od ratifikacije ovog temeljnog dokumenta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala