- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Najveći udarac od pada Eskobara“: Uhapšen najtraženiji kolumbijski narko bos /video, foto/

© AP Photo / Colombian presidential press office via APUhapšen najtraženiji kolumbijski narko bos
Uhapšen najtraženiji kolumbijski narko bos - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
Pratite nas
Kolumbijske oružane snage uhapsile su glavnog narko bosa u toj zemlji, Daira Antonija Usugu, poznatog pod nadimkom Otonijel, saopštio je predsednik Ivan Duke.
Otonijel (50) je uhvaćen tokom operacije „Oziris“ u ruralnom području regiona Uraba.
„Ovo je najveći udarac narko dilerima u našoj zemlji u ovom veku“, poručio je predsednik Duke, uporedivši ga sa padom Pabla Eskobara tokom 90-ih godina prošlog veka.
On je optužen da je u SAD isporučio na desetine pošiljki kokaina, a kako je Duke naveo, optužen je i za ubistvo policajaca, seksualno zlostavljanje dece i vrbovanje maloletnika.
Kolumbija je nudila nagradu od 800.000 dolara za informacije o Otonijelu, dok je američka vlada ponudila pet miliona dolara za informaciju koja bi pomogla u njegovom hapšenju.
Vlasti su saopštile da je više od 500 vojnika i pripadnika specijalnih snaga Kolumbije, na osnovu obaveštajnih podataka dobijenih od SAD i Britanije, uspelo da locira Otonijelovo skrovište u džungli, piše „Gardijan“.
U martu je kolumbijska policija uhapsila i sestru Otonijela, lidera „Klana del Golfo“ (Zalivski klan), koji se smatra jednim od najopasnijih kartela u Južnoj Americi. Taj klan postoji od 2001. godine i prisutan je u 10 od ukupno 32 provincije u Kolumbiji.
Veruje se da ima oko 1.200 naoružanih ljudi, od kojih su većina bivši pripadnici krajnje desničarskih paravojnih formacija, navodi Rojters.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala