- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moskva videla „rusku zver“: Fjodor u prvoj rundi nokautirao Amerikanca /video/

© Sputnik / Vadim Žernov / Uđi u bazu fotografijaRuski MMA borac Fjodor Jemeljanenko
Ruski MMA borac Fjodor Jemeljanenko - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
Pratite nas
Povratak u velikom stilu! Legendarni ruski MMA borac Fjodor Jemeljanenko vratio se posle dve godine u ring, i već u prvoj rundi u borbi održanoj u Moskvi nokautirao je Amerikanca Timotija Džonsona u superteškoj kategoriji.
„Ruska zver“ koja je neretko u ring ulazila uz taktove pesme „Hriste Bože“ demonstrirala je silu u Belatoru 269 u teškoj kategoriji na krcatoj VTB Areni u ruskoj prestonici.
Uprkos činjenici da je rival teži od njega čak 14 kilograma i da Fjodor Jemeljanenko ima čak 45 godina, Rus je strašnim udarcima posle svega minut i 46 sekundi borbe bacio rivala na leđa za erupciju oduševljenja domaće publike koja je verovatno poslednji put uživala u njegovoj borbi, ali je posle pet godina dočekala ponovo uživo da ga vidi i da uživa.
Jemeljanenko je na impresivan način stigao do 40. pobede u karijeri i upravo bi ovaj trijumf mogao da mu obezbedi borbu za titulu Belatora 269 što bi mogao da bude njegov definitivni odlazak u penziju koji je najavio još pre dve godine, pa se na kratko predomislio.
Jemeljanenko se prvi put vratio u kavez od decembra 2019. godine i uspeo je da poboljša svoj neverovatan rekord, sada je na 40 pobeda od čega čak 16 nokautom, naspram šest poraza iz ukupno 46 borbi, što mu je omogućilo još jednu veliku borbu koja bi mogla da bude održana u Sjedinjenim Američkim Državama ili u Japanu, možda čak i ponovo u njegovoj Rusiji.
„Nastup koji je Fjodor imao bio je neverovatan. Tim je čvrst momak, mislim da ga nikada nisam video tako nokautiranog. Vilica mu je pala“, poručio je šef Belatora Skot Koker o impresivnoj pobedi "poslednjeg imperatora".
Na pitanje da li misli da će se Fjodor povući posle ovog trijumfa, Koker je odgovorio:
„To je na njemu što se tiče penzionisanja, lično mislim da želi da nastavi. Ali, recimo ukoliko odluči da se povuče, ovo u Moskvi je bila savršena noć“, rekao je Koker.
Fjodor Jemeljanenko već je sve osvojio u MMA i poručio je da će sesti i razgovarati sa Kokerom o budućnosti i nekoj novoj borbi. Ostavio je prostora za tu još jednu finalnu borbu koja bi mogla da bude održana i u Rusiji.
Podsetimo, Fjodor Jemeljanenko, čovek koji ima „dinamit u rukama“ je posetio je nedavno Srbiju i manastira Rakovica gde je obišao grob patrijarha Pavla koji je preminuo 2009. godine.
Devet godina posle njegove smrti patrijarhu Pavlu je podignut spomenik ispred crkve Svetog Marka u Beogradu odakle je Fjodor objavio i fotografiju na društvenim mrežama.
Fjodor Jemaljanenko  - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2021
Legenda Rusije se vraća, a Amerikanac sa ruskim pasošem poručuje: Borićemo se! /video/
Roj Džons junior - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Ekskluzivno Roj Džons Junior: Učili me da je Rusija neprijatelj, a ona me voli više od ikoga! /video/
Fjodor Ljemanenko - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2018
Ruski „imperator“ nokautirao Amerikanca, pa usred Njujorka slavio uz srpsku trobojku (foto)
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala