- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kusturica izašao iz anonimnosti – za saradnju sa Sputnjikom dobio Zlatnu Niku

© SputnikEmir Kusturica
Emir Kusturica - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
Pratite nas
Ostvarila se Kusturičina šala da će izaći iz anonimnosti sarađujući sa Sputnjikom. Nakon samo četiri epizode i mesec dana emitovanja autorskog serijala, dobio je „Gran pri“ i „Zlatnu Niku“ za video reportažu, iz oblasti u kojoj se nikad ranije nije ogledao.
To je najveće priznanje međunarodnog festivala „Interfer“, a dodeljuje se za reportažu, „fascinantno autorsko delo koje prikazuje lepotu tog novinarskog žanra“.
Kusturica na sajtu i „Jutjub“ kanalu „Sputnjika“ objavljuje scene iz svog života. Intimnu životnu priču od Sarajeva, preko svetskih metropola do Mokre Gore, on prelama kroz istorijsku sudbinu Jugoslavije, geopolitičke lomove, sukob civilizacija, sudar hrišćanskog i racionalističkog zapadnog sveta… Do sada je govorio o globalistima, komunizmu, Olimpijskim igrama...

Kusturica dobio „Zlatnu Niku“

Putem video-uključenja na dodeli nagrada u nedelju Kusturica je poručio da mu je vrlo drago što je osvojio „Gran pri“ i da iz velikih filmova i dostignuća nastaju i manja, poput serijala koji objavljuje „Sputnjik“.
„Posle svih radova u sferi filma, televizije i videa, mislim da je došlo vreme da se radujemo i ovoj vrsti ‘Gran prija’ koji sam dobio zahvaljujući ‘Sputnjiku’ i ljudima koji su obezbedili tu vrstu slobode da čovek može da radi šta hoće“, kazao je Kusturica putem video-uključenja.

Priznanje i „Sputnjiku“

Festival „Interfer“, koji je održan 26. put, više od dve decenije afirmiše autore i nagrađuje reportaže koje svojom hrabrošću, originalnošću i društvenim uticajem zaslužuju medijsku pažnju i najviša priznanja festivala: plakete i statue „Zlatne Nike“.
Ove godine nagrade su dodeljene u pet kategorija: TV reportaža, foto reportaža, novinska reportaža, radio reportaža i društveno odgovorna reportaža/akcija.
© Sputnik / Lola ĐorđevićStatuu „Zlatne Nike“ za najbolju selekciju reportaža osvojio je „Sputnjik Srbija“.
Najboljim reporterima uručena su priznanja, a lureatima statua „Zlatna NIKA“ – boginja pobede - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
Statuu „Zlatne Nike“ za najbolju selekciju reportaža osvojio je „Sputnjik Srbija“.
U konkurenciji od više od 200 radova iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Holandije, Italije, Švedske, Sirije, Libana i drugih zemalja sveta, statuu „Zlatne Nike“ za najbolju selekciju reportaža osvojio je „Sputnjik Srbija“.
Film Emira Kusturice - Ko je uznemirio američke diplomate
 - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
SRBIJA
Kusturica otkriva pozadinu Havana sindroma: Zašto američkim diplomatama zuji u ušima /video/
Emir Kusturica - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Podkast
Kusturica: Soroševci novom revolucijom „štite“ čoveka od sunca – to im neće proći /video/
Emir Kusturica - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
Podkast
Svetska ekskluziva večeras na Sputnjiku – autorska emisija Emira Kusturice – Moj život /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala