- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

„Hiperinflacija će promeniti sve“: Šifrovana poruka osnivača Tvitera

© AP Photo / Jose Luis MaganaGeneralni direktor Tvitera Džek Dorsi
Generalni direktor Tvitera Džek Dorsi - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
Pratite nas
Džek Dorsi, jedan od osnivača Tvitera, ostavio je na toj mreži šifrovanu poruku u svom stilu: „Hiperinflacija će promeniti sve“.
Dorsi, koji inače često na Tviteru piše poruke u šiframa, napisao je i „To se događa sad“.
Mnogi korisnici društvenih mreža komentarisali su njegovu objavu, a Dorsi im je odgovorio da će se hiperinflacija dogoditi „uskoro u SAD, ali i celom svetu“.
Osnivač Tvitera napisao je taj komentar neposredno pošto je, kako su objavili američki mediji, šef Federalnih rezervi Džerom Pauel izjavio da će „pritisak inflacije trajati duže nego što je bilo očekivano“.
SAD ne gube kontrolu nad inflacijom, izjavila je danas američka ministarka finansija Dženet Jelen i istakla da očekuje da će se inflacija vratiti na normalan nivo do druge polovine naredne godine.
„Stopa inflacije će ostati visoka naredne godine zbog onoga što se već dogodilo. Međutim, očekujem poboljšanje do sredine ili kraja naredne godine - druge polovine naredne godine“, navela je Jelen, preneo je Tanjug.
Prethodno su Federalne rezerve objavile kako bi inflacija u SAD trebalo da bude blago iznad dva odsto u narednim godinama.
Američki biro za ekonomske analize takođe je objavio da je indeks potrošačkih cena ponovo porastao, te da je rast u prošloj godini bio najveći u poslednje tri decenije.
Juan - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
EKONOMIJA
Koje će od četiri predviđanja doktora Propast, pogoditi svet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala