- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Đoković? Ako niko to nije uspeo 50 godina, onda postoji razlog“

© AP Photo / Gregorio BorgiaNovak Đoković i Lorenco Sonego posle polufinala Mastersa u Rimu
Novak Đoković i Lorenco Sonego posle polufinala Mastersa u Rimu - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2021
Pratite nas
Italijanski teniser Lorenco Sonego govorio je o Novaku Đokoviću, objasnivši razlog zbog kojeg Srbin nije uspeo da ove godine osvoji sva četiri Grend slema u sezoni.
Đoković je došao nadomak kalendarskog Grend slema, čime je mogao da postane prvi čovek od Roda Lejvera 1969. godine koji je to uspeo da uradi.
Nažalost, u finalu US opena, nakon osvajanja Australijan opena, Vimbldona i Rolan Garosa, Novak je odigrao jako loše, a usput je preko puta mreže imao i izuzetnog Danila Medvedeva.
„Nole nam je pokazao da smo svi ljudska bića i da je pritisak veoma teško kontrolisati. Ako to niko nije uspeo da uradi 50 godina, onda znači da za to postoji razlog. A on je osvojio tri Grend slema i ušao u finale četvrtog, to je nešto što samo fenomenalni ljudi mogu da urade“, objasnio je Sonego u intervjuu za „Gazetu delo Sport“.
Novak je preskočio nekoliko turnira nakon US opena, ali je u međuvremenu najavio da će igrati u Parizu i na Završnom turniru, pored Dejvis kupa.
Novinari sa Novakom Đokovićem - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
SPORT
„Mali političar“ dočekao Đokovića na volej – put ka mnogo žešćim bitkama van terena
Pod znakom pitanja trenutno je Australijan open 2022. zbog neizvesnosti sa situacijom oko vakcinacije, ali Italijan ističe da srpski teniser može da preskoči koliko god turnira želi.
„Đoković je osvojio sve. On sada razmišlja samo o tome da mu u životu bude mirno i da se zabavlja, tako da ako mu uslovi ne odgovaraju, onda može da preskoči po neki turnir“, objasnio je 26-godišnjak iz Torina, trenutno 24. igrač sveta.
Tokom ove sezone Novak je uspeo da pobedi Sonega u polufinalu Mastersa u Rimu sa 2-1 u setovima, čim se osvetio Italijanu za poraz u Beču prošle godine.
„Novak je imao izuzetne rezultate i on je praktično najbolji u istoriji što se tiče osvojenih trofeja. A umalo i da osvoji kalendarski Grend slem ove sezone“, podvukao je Sonego.
Otkrivamo – Nadal je ispisao istoriju medicine: „Operacija se radi u ekstremnim situacijama“
Poreklom iz Srbije, zvali su ga „Indijancem“, a na meti ima Đokovića: „Gledajte šta radi...“ /video/
Bivši broj 1 „prozvao“ Đokovića: Moraće da nam kaže istinu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala