- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Razumem šta Srbija može“: Dodik objavio šta će reći Vučiću na sastanku /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik i Aleksandar Vučić
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će na sutrašnjem sastanku u Beogradu upoznati predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim razvojem situacije u BiH i sa tim da Republika Srpska ne veruje u slatkorečive, lažne dobre namere nekih zapadnih faktora i Bošnjaka.
„I ovaj sastanak predstavlja kontinuitet ranijih sastanaka. Razgovaramo o situaciji i dogovaramo se o mogućim reakcijama koje su uvek vezane za naša prava“, rekao je Dodik i dodao da u Sarajevu uvek pokušavaju da „donesu neku odluku da smire Republiku Srpsku, a posle toga po pravilu sledi još gora odluka“.
Dodik kaže da razume šta Srbija može da učini, a šta ne, te da od Vučića ne traži podršku u celosti, ali očekuje razumevanje koje mora da postoji.
Dodik je naglasio da mnogi koji odlučuju o BiH samo površno gledaju pravo, ustav i međunarodne akte i sa pozicije politike sile pokušavaju da kreiraju odnose.
„Mi moramo to da zaustavimo jer nakon godinu ništa od Republike Srpske neće biti. Ja sam čovek koji je uložio svoj politički život u ovo. Čujem danas svašta o sebi, a bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv. Nisam glup da bih se junačio pred Amerikom, ali Amerika nije u pravu, „tetoši“ neke Srbe ovde, podvaljuje i pokušava da nam nametne rešenja, priča o zajedničkoj državi, a pravi muslimansku državu kojom su veoma zadovoljni u Sarajevu“, rekao je Dodik.
On je istakao da je potpuno vidljiv ujedinjeni politički blok Bošnjaka, što nije slučaj sa predstavnicima Srba, prenosi RTRS.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
REGION
Dodik: Najbolje za sve u BiH je da se vratimo na fabrička podešavanja
Bosna i Hercegovina - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
REGION
Zapadni ambasadori u BiH preuzimaju vlast iz senke: Republika Srpska će ih razvlastiti
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
REGION
Dodik: Neskriveno radimo na projektu samostalne Republike Srpske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala