Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Priština proglasila dva ruska zvaničnika personama non grata

Vjosa Osmani - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
Pratite nas
Priština je proglasila dva zvaničnika kosovskog predstavništva Ambasade Ruske Federacije u Srbiji personama non grata.
Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani kaže da su dva zvaničnika kosovskog predstavništva Ambasade Ruske Federacije u Srbiji proglašena personama non grata zbog, kako je navela, njihove štetne aktivnosti „koje su narušile nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Republike Kosovo”, prenosi Kosovo onlajn.
Osmanijeva je na Fejsbuku napisala da je to bio njen zahtev ministarki spoljnih poslova Doniki Gervali koja je, kaže, danas donela odluku o proglašenju dva zvaničnika za nepoželjne osobe.
Dodala je da je istovremeno kosovsko ministarstvo spoljnih poslova obavestilo institucije za sprovođenje zakona i nadležne organe o primeni te odluke.
„Institucije Republike Kosovo odlučne su u borbi protiv malignog uticaja Ruske Federacije i njihovih satelita u regionu, koji rade na uništavanju naših dostignuća i dostignuća SAD, NATO i EU. Iz tog razloga ćemo i dalje blisko sarađivati sa našim američkim i evropskim saveznicima kako bi sprečili da Kosovo i naš region bude plen destabilizujućih ambicija Ruske Federacije. Uveravam građane da institucije Republike Kosovo neće oklevati da deluju svaki put kad dođe do narušavanja bezbednosti i ustavnog poretka u zemlji“, napisala je Osmanijeva.
Vjosa Osmani - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
SRBIJA
Opomenuta Vjosa Osmani: Nesporazum na sednici SB UN o Kosmetu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala