- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Federerova verna senka „zna“ ko je Đokoviću „najveći rival“

© AP Photo / Seth WenigNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
Pratite nas
Poraz koji je Novak Đoković doživeo u finalu US opena je odavno ispričana priča, ali „dežurni“ kritičari i dalje imaju elemente za raspravu, poput Marka Rosea, zemljaka i vernog navijača Rodžera Federera.
Mark Rose, bivši švajcarski teniser, nije veliki ljubitelj tenisa Novaka Đokovića, a iskoristio je priliku da u još jednom intervjuu komentariše najboljeg tenisera sveta na ne tako lep način.
Đoković nakon poraza na US openu i dalje nije izašao na teren , pa je jedna od glavnih tema u svetu belog sporta i dalje meč sa Danilom Medvedevom, koji je pomno pratio i Rose.
Videti ga tako da se slama nije bilo iznenađenje za mene. Oduvek govorim da je Novak sam sebi najveći protivnik“, rekao je Rose.
Švajcarac za poraz krivi Novakovu nervozu.
“Znao je već da se izvuče tako što će biti agresivac, a ne previše nervozan. Nije to mogao u finalu, nikad se ne saplete na pretposlednjem koraku, nego finalnom. Jednostavno je tako, pa i za njega“, tvrdi Rose.
Đoković je objavio svoj raspored za nastavak sezone, a on uključuje Masters u Parizu, završni turnir u Torinu kao i Dejvis kup. Ipak, Rose sumnja u Novakov uspeh nakon poraza u Americi.
“Znam da to cilja, ali da li je dovoljna motivacija posle neuspeha u Njujorku?“, zapitao se Švajcarac.
Nije ovo prvi put da bivši teniser ima specifičnu analizu Novakove situacije. Pamti se njegova izjava iz 2019. godine kada je pričao o povredi Đokovićevog lakta.
“Ne želim da umanjim značaj njegove povrede, ali ta operacija je bila prilično anegdotična. On je bio samo senka starog sebe iz drugih razloga. Đokovićev problem između juna 2016. i maja 2018. nije bio u njegovom laktu, već u njegovoj glavi“, zaključio je ranije Rose.
Andre Agasi uručuje trofej Novaku Đokoviću - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
SPORT
Novakovom bivšem treneru rođena sestra preti smrću
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
SPORT
Srbin furiozno preko Francuza do drugog kola
Novak Đoković i Talon Grikspor na US openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
SPORT
Posle Đokovića – „eksplozija“!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala