- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Moskvi uvedeni neradni dani od 28. oktobra do 7. novembra

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaProvera digitalnih propusnica u Moskvi
Provera digitalnih propusnica u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin saopštio je da će u Moskvi biti uvedeni neradni dani od 28. oktobra do 7. novembra kako bi se prekinuo lanac infekcije virusom korona.
Biće zatvoreni ugostiteljski objekti, uslužne organizacije i prodavnice neprehrambenih proizvoda. Apoteke i prodavnice prehrambenih proizvoda nastaviće sa radom. Pri tome, vlasti ne ograničavaju prodaju robe i pružanje usluga putem dostave. Restorani i kafići takođe će moći da rade dostave, rekao je gradonačelnik.
Osim toga, on je naglasio da će planirana medicinska pomoć biti pružana u potpunosti.
Sobjanjin je, takođe, naložio da tokom neradnih dana treba prekinuti rad svih preduzeća, osim onih koja obezbeđuju funkcionisanje infrastrukture.
Takođe će u istom periodu u moskovskim školama i vrtićima biti uveden raspust.
U Moskvi se uvode i ku-er kodovi za ulazak u pozorišta i muzeje, a od 8. novembra i na koncerte, zabavne, kulturne, sportske i druge događaje uz istovremeno prisustvo više od 500 ljudi.
Od 8. novembra biće obustavljen besplatan prevoz za nevakcinisane osobe starije od 60 godina i osobe koje nisu preležale kovid.
Predsednik Rusije Vladimir Putin podržao je u sredu predlog vlade o uvođenju neradnih dana od 30. oktobra do 7. novembra zbog epidemiološke situacije u zemlji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala