- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Pretnje Đokoviću nisu iznenađenje“

© AP Photo / Elise AmendolaNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, osim te titule u prethodnim danima poneo je i neslavan naslov najomraženije osobe, nakon niza negativnih reakcija zvaničnika u Australiji, a sve u vezi sa predstojećim Australijan openom i uvođenjem striktnih pravila za potencijalne učesnike.
Vlasti australijske države Viktorija zahtevaju da potencijalni takmičari imaju dokaz o vakcinaciji protiv virusa korona, praktično primoravajući sportiste da to urade, što je Đoković još na početku pandemije odbacio kao mogućnost, u smislu da ne želi da bude primoran da nešto uradi.
Đoković nije otkrio svoj status u nedavnoj izjavi, ali nikada nije decidno rekao da je protivnik vakcinacije, međutim njegov skeptičan stav u zapadnoj javnosti je shvaćen kao odbijanje.
Niz neprimerenih i oštrih komentara australijskih zvaničnika je naveo urednika britanskog Telegrafa Olivera Brauna da apeluje na stopiranje demonizacije Đokovića.
„Đoković je demonizovan kao neko ko odbija vakcine, ali postoje dve važne stvari. Prva je da on još nije razjasnio svoj status, iako postoji verovatnoća da nije primio vakcinu, on to neće reći, a pitanja o tome je ocenio kao nepristojna. Uz to, on je već preležao virus. Demonizacija Đokovića mora da prestane“, naveo je Braun.
On je dalje pisao o aktuelnim okolnostima u Australiji.
„Ako mislite da su potvrde o vakcinaciji neliberalne, probajte da živite na severu Australije gde oni koji se ne vakcinišu sa dve doze moraju da plate kaznu od 2.700 funti. Zato nije iznenađujuće što Đokoviću prete zabranom ulaska u zemlju, čak i u trenutku kada napada svoj 21. Grend slem“, istakao je Braun.
Zbog negativnog stava prema njemu, Đoković još nije odlučio da li će igrati na Australijan openu, ali ima plan da nastupi u Parizu, Završnom mastersu i Dejvis kupu do kraja godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala