- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Potvrđeno hapšenje bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore

© Foto : Dejan VukićPolicija, Crna Gora
Policija,  Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
Pratite nas
U Podgorici je potvrđeno da je uhapšen bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore, Dejan Peruničić koji je, kako je saopšteno, prisluškivanjem kancelarije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.
To je na konferenciji za medije Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije izjavio tužilac Miroslav Turković, navodeći da će Peruničić uz krivičnu prijavu biti priveden na saslušanje u Tužilaštvo, prenele su „Vijesti“.
Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da Specijalno državno tužilaštvo radi na svim predmetima koji su u njihovoj isključivoj nadležnosti.
Katnić je naveo i da će se utvrditi ko je koristio materijal snimljen prislušnim uređajima.

O slučaju Luke Bulatovića

Katnić je govorio i o slučaju bivšeg funkcionera Agencije za nacionalnu bezbednost Luke Bulatovića koji je pre šest dana pronađen mrtav u jednom stanu u Podgorici.
Prema rečima Katnića, još se ne može govoriti da li je Bulatović izvršio samoubistvo, kao i utvrditi da li taj događaj ima veze sa prisluškivanjem njegove kancelarije.
„Za sada, činjenice koje postoje, ukazuju da se nažalost desilo samoubistvo, ali to nije do kraja. Mi imamo još dokaza da izanaliziramo“, rekao je, između ostalog, Katnić.
Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Abazović: Bivši šef ANB-a nalogodavac nezakonitog praćenja političara, novinara /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala