- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Evropska unija nije spremna za obnovu dijaloga sa Rusijom

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
Pratite nas
Rusija je spremna za obnovu dijaloga sa Evropskom unijom po principu jednakosti, ali za takav rad nisu spremni partneri u EU, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare nakon razgovora sa kiparskim kolegom Nikosom Hristodulidisom.
„Razgovarali smo ukratko o odnosima između Rusije i EU koji su odavno u dubokoj krizi. Kao što znate, to nije izbor Rusije. Bićemo spremni za obnovu dijaloga sa EU po principu ravnopravnosti i uzimanja u obzir međusobnih interesa. Nažalost, naše kolege iz Evropske unije nisu spremne“, rekao je Lavrov.
Kiparski ministar spoljnih poslova je sa svoje strane konstatovao da je „neosporna činjenica postojanje izazova, poteškoća i razlika u pristupima“ između Evropske unije i Rusije.
„Ali istovremeno, naše zajedničko mišljenje je uverenje da samo kroz saradnju možemo uspešno da odgovaramo na važne međunarodne izazove sa kojima se suočavamo. Neophodni su diskusija i dijalog, jer je to jedini način da se prevaziđu razlike u pristupima i neslaganja“, konstatovao je Hristodulidis.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala