- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kako naplatiti štetu ako se vozilo ošteti zbog rupe na putu

CC0 / Pixabay / Oštećenja na putu
Oštećenja na putu - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
Pratite nas
Neretko se vozačima dešava da zbog rupa na putu oštete vozilo. Svako oštećenje na putu u Beogradu može da se prijavi preduzeću „Beograd putu“, a glavni inženjer tog preduzeća, Ivan Đokić, kaže da uvek izlaze na teren i da je lako naplatiti štetu.
Đokić je, gostujući u Beogradskoj hronici, izjavio da svakodnevno primaju žalbe građana.
„Svakodnevno pišu našem dežurnom servisu. Primamo sve prijave građana, ali i policije, inspekcije, i preko društvenih mreža i preko Beokoma“, rekao je Đokić.
Navodi da izlaze na lice mesta da utvrde o čemu je reč, kao i da proveravaju da li je njihova nadležnost. Prijave se najčešće odnose na nepravilnosti na kolovozu, za šta „Beograd put“ i jeste nadležan.
RTS-u su stigle i fotografije puta u Ugrinovcima, a autorka Slađana Živković navodi da su rupe toliko velike da neko može da iseče, ne jednu, nego dve gume.
Đokić objašnjava da je reč o gradskoj ulici koja je pretvorena u gradilište, jer se izvode radovi na obilaznici oko Batajnice. Ističe da je tu velika koncentracija teškog saobraćaja, poput kamiona sa materijalom.
„Kada se radovi završe, pristupićemo sanaciji. Do tada ćemo reagovati po prijavama građana“, rekao je Đokić.
U slučaju da zbog tih rupa dođe do oštećenja, šteta se može naplatiti. Procedura je laka, tvrdi inženjer „Beograd puta“.
„U 100 posto slučajeva građani naplaćuju štetu. Jako je laka procedura — ako neko ima neki udar, bilo kakvo oštećenje prouzrokovano stanjem na kolovozu, treba da pozove policiju, policija utvrdi da je tu došlo do oštećenja. Ako je naša odgovornost, jako se brzo rešava“, kazao je Đokić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala