- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Hoće li Rusija priznati talibane

© AFP 2023 / HOSHANG HASHIMIPripadnici pokreta Taliban u predgrađu Kabula
Pripadnici pokreta Taliban u predgrađu Kabula - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
Pratite nas
Pitanje priznanja talibanskog pokreta nije od prvostepenog značaja, saopštila je predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko.
„Talibani treba da naprave korake (inkluzivnost, zaštita ljudskih prava) i tada će doći i priznanje, jer su oni tamo realna vlast“, izjavila je Matvijenkova.
Ona je dodala da je Rusija spremna da pruži moskovsku platformu za konsultacije SAD i drugih država sa talibanima, dodala je ona.
"Situacija sa talibanima veoma brine Rusiju. Naravno, zainteresovani smo da, napokon, prestane građanski rat, krvoproliće, da to bude mirna zemlje, da ljudi normalno žive. To su pitanja i naše bezbednosti", rekla je predsednica Saveta Federacije.
„Svidelo se to kome ili ne, ali danas su na vlast došli talibani koji kontrolišu celu zemlju. Sa njima obavezno treba voditi razgovore, obavezno imati sastanke, uraditi sve da ne dođe do novog talasa građanskog sukoba, kako bi prestali teroristički napadi, kako sa teritorije Avganistana niko ne bi mogao da preti bezbednosti centralnoazijskih država“, rekla je Matvijenkova.
Sastanak u moskovskom formatu. Konsultacije o Avganistanu - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
RUSIJA
Talibani poručuju: Avganistan više ne predstavlja pretnju za druge zemlje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala