- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore: Slučaj Bulatovića proglašen tajnom

© Sputnik / Nebojša PopovićPodgorica
Podgorica - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
Pratite nas
Direktor Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejan Vukšić kaže da ne može da iznosi više detalja o slučaju Luke Bulatovića, zbog tajnosti podataka.
Bulatović, bivši funkcioner Agencije za nacionalnu bezbednost pronađen je mrtav prošle sedmice u jednom iznajmljenom stanu u Podgorici, a za sobom je ostavio video poruku o razlozima zbog kojih je odlučio da izvrši samoubistvo.
U poruci, između ostalog, kaže da je mislio da je 30 godina radio dobre stvari za državu, građane i porodicu, a da je tek tada shvatio da to nije bilo tako.
Iz poruke Bulatovića, naime, proizlazi da je deo crnogorskog bezbednosnog sistema bio uključen u formiranje kriminalnih klanova u Crnoj Gori, preneo je Tanjug.
Istragu ovog slučaja je preuzelo Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, kojim rukovodi tužilac Milivoje Katnić.
Vukšić tvrdi da crnogorska tajna služba i njen menadžment rade profesionalno i neselektivno, u, skladu sa Ustavom i zakonima, te da u njoj pouzdanog partnera imaju i državni organi i građani.
Na pitanje TVCG kako su oni protumačili oproštajnu poruku Bulatovića, te da li imaju saznanja da je u ovom momentu ugožena nacionalna ili bilo čija bezbednost u Crnoj Gori, rekao je:
“Odgovori na pitanja koja ste postavili, sadržali bi između ostalog i tajne podatke nastale u radu Agencije, te sam zbog navedenog onemogućen da odgovorim na postavljena pitanja. Takođe, imajući u vidu da izviđajne radnje povodom navedenog slučaja sprovodi SDT, podsećam vas da bih komentarisanjem bilo kog navoda potencijalno došao u situaciju da ugrozim istragu, što ni u kom slučaju nije ni moja lično, niti namera Agencije za nacionalnu bezbednost”.
Predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević za sutra je zakazao sednicu tog parlamentarnog tela i saslušanje Vukšića, ali i potpredsednika vlade Dritana Abazovića i još neke rukovodioce iz bezbednosnih službi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala