- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američka osveta: Golim nogama na Putina

© AP Photo / Sergei IlnitskyVladimir Putin i američka novinarka Hedli Gembl
Vladimir Putin i američka novinarka Hedli Gembl - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
Pratite nas
Ako je želela da privuče pažnju svetske javnosti na sebe slikajući se pored Putina, američka novinarka Hedli Gembl je uspela. I to ne postavljajući se kao islednik i stavljajući ruskog predsednika „na optuženičku klupu“, već pre svega svojim golim nogama i, u najmanju ruku, neobičnim ponašanjem.
Na razgovor s Putinom televizija Si-En-B-Si poslala je Hedli Gembl, novinarku čiji su izgled i ponašanje izazvali ogromnu pažnju (ne samo) ruskih medija.
Njene bose noge, gole ruke i mini-suknja nikako se nisu uklapale u dres kod novinarke koja ide na ozbiljan zadatak. Zato se iskusni ruski novinar Dmitrij Kiseljov pozabavio njenim pripremama, za koje kaže da su bile kao za izbor za mis, a počele su, očigledno, bar nekoliko meseci pre intervjua. Na osnovu fotografija na Instagramu, zaključio je da je toliko oslabila da je „mogla da stane u malu crnu haljinu“, u pravom smislu malu, tako da su tokom celog razgovora u prvom planu bile njene prekrštene noge. A koliko je pažnje posvetila izgledu, govori, prema rečima Kiseljova, čak i izbor cipela boje kože, sa štiklom od 12 santimetara, „što izdužuje nogu“. On citira modnog kreatora koji je kreirao cipele, tvrdeći da one najbolje idu „na golo telo“. U ovom slučaju su bile samo na golim nogama.
Utisku da se pripremala kao za podijum, doprinela je raspuštena kosa koju je stalno „popravljala i zabacivala, a povremeno je streljala očima i oblizivala usne“.
Kiseljov je „govor tela“ ocenio kao potpuno uspešan, ali i odmeren — novinarka je ispružila noge, ali namerno nije pratila liniju ruba haljine. „Prednji rez je omogućio mnogo, ali ne i prekomerno.“ Generalno, Hedli se hrabro ponašala, pozicionirajući se kao seksualni objekt, zaključuje Kiseljov.
Teško je danas nagađati da li su Amerikanci mislili da će poslovično hladnog Putina naterati da trepne, ali čini se da to i nije bio pravi cilj. Ponašanje Hedli Gembl, ako se i složimo s Kiseljovom, zapravo je bilo dimna zavesa — novinarka nije ni došla da čuje šta ruski predsednik ima da kaže, već da nju čuju. Ona je morala da izgovori optužnicu, jasno i pred svima. Dakle, na njegov opširan i detaljan opis situacije vezane za cenu energenata, ona ga ponovo pita kako će Evropi dokazati da isporučuje dovoljne količine gasa, kad to zapravo ne čini.
Na njegov komentar da ga ne sluša, ona drsko odgovara: „Čula sam Vas predsedniče.“
Čula je, ali to nije bilo važno, jer u toj situaciji ona je islednik, a Putin je optuženi. Čak i formulacija pitanja to govori. On ne treba da kaže nešto, već mora da dokaže da nije kriv.
Morao je da dokaže još mnogo štošta, što mu je lepa tužiteljka stavila na teret, ali to za njega nije bilo naročito iznenađenje, jer gotovo svi zapadni novinari samo tako i razgovaraju s Putinom. I najčešće ostaju razoružani. Ruski predsednik se za te razgovore obično dobro spremi, naoruža se brojnim podacima i ogromnim strpljenjem. Izuzetak je Oliver Stoun, čiji su film gledali milioni gledalaca. Ali on i nije novinar!
Sve je, reklo bi se, počelo zato što se puritanska Amerika veoma uznemirila, kada je sa zakašnjenjem od dve godine iz knjige bivšeg portparola američke vlade Stefani Grišam saznala da je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanak sa svojim američkim kolegom Trampom došao sa lepom saradnicom zaduženom za prevođenje. To je, sudeći po reakcijama, trebalo da zbuni naivnog Trampa, nenaviklog na društvo lepih žena.
Atraktivnu brinetu, „duge kose, slatkog lica i zapanjujuće figure“, prva je primetila Trampova savetnica Fiona Fil, koja je odmah otkrila zaveru — „Putin je odabrao ovakvu ženu samo da bi odvratila pažnju našeg predsednika“.
Ne znamo koliko je lepa saradnica uticala, ali sastanak dvojice predsednika uneo je koliko-toliko pozitivnu notu u odnose između dve zemlje. Dve godine kasnije, sve to je zaboravljeno, a kad se saznalo za prisustvo Darje Bojarske, Amerika je izgleda odlučila da se osveti.
Da li je „osveta“ bila uspešna, teško je proceniti, jer džentlmen Putin nije otkrio koji je utisak američka novinarka ostavila na njega. U svakom slučaju, ona je zadovoljna, slikala se držeći u rukama naslovnu stranu „Komersanta“, na kojoj dominiraju njene prekrštene, gole noge.
Pročitajte još:
Kadetы pered urokom v škole  - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
RUSIJA
Specijalna misija Britanaca — milijarda za promenu „DNK“ ruske omladine /video/
Mapa Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
RUSIJA
Evropa već drhti, ali zbog Amerike, ne zbog Putina — kakav haos tek donosi zima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala